Nu sitter alla andra på kontrollskrivningen

..men jag är hemma! =)

Var ju hos hundpsykologen. Gick jättebra, jag lärde mig mycket. Nu ska jag införskaffa en bliwtvål och tömma ur tvålen och sen fylla med vatten. Sen gäller det att träna och träna och träna...

Tror jag ska åka en sväng till Ica Maxi och köpa julpynt till Wille. Man orkar ju inte slänga ut en förmögenhet på nåt som ändå kommer bli söndertrasat av en galen pitbullhäst. Slipper ju åka till stallet idag, så jag kan koncentrera mig på att plugga. Går faktiskt bra med statistiken nu. Otroligt.

Nej, nu ska jag nog åka, så man slipper alla störiga pensionärer och sånt, för de ska ju nödvändigtvis handla vid fyra,fem när alla andra handlar...

Trött på plugg nu...

Usch, känns som om jag pluggat oavbrutet i en månad. Ända kan jag inget. Eller jo, lite kanske, men fan inte så mycket som jag ska kunna om 1,5 vecka...suck.. Nu har jag suttit sen halv sex med en jävla ekonomiuppgift och inte fattat allt ens. De krånglar ju till det så man spyr på det. Nej, jag får skita i de där konstiga uppgifterna, för sånt där extremt kommer inte på tentan iallafall. Statistiken är jag helt lost på, fysiken och matten är ju gamla kompisar så det kan man ju typ.

Idag åt jag första hembakade lussebullen det här året. Mums. Längtar tills tentorna är gjorda så man kan få lite julstämning och slappna av lite. Nu är man ju på helspänn hela tiden och är stressad över att man måste plugga hela tiden. Blä.

På fredag ska jag och Tessan iaf sätta oss ned och försöka plugga lite, mest ekonomi kanske men får väl försöka klämma in lite annat också kanske. Sen på kvällen ska jag bort på middag, min moster fyller år. På lördag är det ju globen horse show med tyskt tema!! holsteinerförbundet ska vara där och ha uppvisning! Jippi! Äntligen kan man få se de där maffiga hingstarna IRL.

Nu är jag jättehungrig också. Försöker intala mig själv att jag nog inte kan plugga nåt mer innan jag har ätit, det går inte att koncentrera sig när man är hungrig...Joppe lagar mat.

Vilken skitdag!

Usch. Kul att stå på en julmarknad när det ösregnar oavbrutet och inte är nåt folk alls. Urk. man får så jäävla ont i ryggen av att stå upp så  många timmar. Eller inte av att stå, snarare av att stå STILL.. Tiden går så otroligt långsamt så man storknar, och imorrn ska jag stå där en timme extra! BLÄ. Vill inte. Men sen äe det bara tre pass kvar, och det är två veckor kvar tills nästa så..man borde väl klara det. Då har man ju iaf gjort alla tentor och behöver inte känna sig stressad över det.

Det är hemskt att stå där och titta på alla lyckliga familjer/par som går omkring när man själv är singel. Det är tråkigt att vara singel. Fast samtidigt vill man ju inte hitta nån bara för att hitta nån. Man måste ju vara kär också. Fast det känns som om man är tvungen att inte vara singel. Egentligen är det ju inget fel med det. Det är rätt tråkigt dock. Men skönt ibland för man behöver ju inte anpassa sig efter nån heller utan bara vara ego. Jag börjar kanske bli för ego vid det här laget. Jag är bara dryg och går runt och är otrevlig och klagar på allt. Vet inte varför, man känner sig bara missnöjd med everything. Det man saknar är väl att ha någon som älskar bara just mig, och nån som man kan älska tillbaka. Bekräftelsen kanske, det finns ingen att göra sig fin inför, ingen som tänker på just mig. Känns tråkigt, men som sagt känns det inte som om man ska jaga. Då blir det bara fel, händer det så händer det helt enkelt. fast man kanske har liite för höga krav också, hehe.

Nej, just nu får jag koncentrera mig på att klara morgondagen bara. Fy fan, jag vill verkligen inte. Det är så tråkigt så jag spyr. Sen när man går därifrån så känns det som om klockan är tolv på natten fast den är typ halv sju. Men jag slipper ju städa iallafall, så man kommer ju iväg tidigare. Kanske ska man plugga lite nu och sen gå och sova. Måste väl ta tåget halv nio imorrn. Usch, det är hemskt att vakna och veta att man ska åka till cp-stället nummer ett. Fast jag får väl se alla snygga Hervé Godignon grejjer framför ögonen när jag står där och försöker få tiden att gå. Hoppas det är mer folk iallafall...

Puss och godnatt

Regn somvanligt

Måste det regna hela tiden?

Jag tycker fan det är sorgligt när folk lever i en jäkla fantasivärld och bara TJATAR om åååhh jag har det så jäääävla bra, min poojkvän är sååååå braaaa, alla mina vänneeeer är sååååååå bra!! Vi kommer aaaalltid vara tillsammans. VÄLKOMMEN TILL VERKLIGHETEN! säger jag då. Vänner sviker (ja, DET har man ju märkt, vänskap i över tio år betyder tydligen inget för vissa), killar gör slut, DU kanske måste INSE att DU inte alltid har rätt, att man inte alltid kan köra över folk bara för att propsa på sin rätt att alltid ha rätt. DU kanske måste lyssna, DU kanske måste förstå även fast du inte vill. DU kanske måste förlåta nåt som jag aldrig gjort dig.  DU kanske måste komma ned från din pidestal nån gång i ditt liv??!! DU kanske ska sluta att tycka synd om dig själv och bara tycka att allt är jag,jag,jag hela tiden,  DU kanske skulle se nåt från någon annan synvinkel?! Åh, JAG mår så dåligt...bla bla, som att du nånsin bryr dig om nåt annat än dig själv?? FÖRSÖK iallafall. Sen behöver du inte tycka att det som är gjort är rätt. Men det kan ju också bero på att du inte vågar gå emot vissa personer. Herregud människa.

Bra dag

Idag är en bra dag faktiskt. De är få, men när det väl kommer en...

Scott var ensam typ 1,5 timme i buren i bilen idag. Han sov t.o.m. när jag kom tillbaka! Hurra! Det går verkligen åt rätt håll nu. Snart kommer han kunna vara ensam flera timmar. Fan vad skönt det kommer bli att inte vara så himla låst som man varit hittills. Det är bara att fortsätta träna och träna och träna...Men gör jag så gärna!!

Var uppe och körde agility idag. Det gick jättebra. Scott klarade fyrapinnarsslalom ganska bra. Och han drog på hindrena själv. Klarade däcket flera ggr utan att gå genom ramen. Han lyssnade hela tiden, och var uppmärksam. Fick chansen att köra lite skvallerträning också då vi såg hundar på håll. Det blev precis rätt effekt, han tittade på mig efter ett tag istället för på den andra hunden! Duktig hund!!

Har pluggat massor idag. Ingen slötid. Nu ska jag göra fläskpannkaka, MUMS!! Och sen ska jag kolla på Bonde söker fru och O.C. Det är jag värd efter denna braiga dag!!!

Wildrick´s Oh My Lord

Wille

Bli frisk.....

Saknar alla träningar, tävlingar, samarbetet..allt roligt. Nu är allt bara tråkigt och jobbigt, tycker både du och jag det vet jag.

Det viktigaste är dock såklart att du blir frisk igen. Vilket du ska bli snart. Hoppas senan håller bara..

Snart är vi ute på banan igen Wille!!

2 bananmuffins

..har jag tryckt i mig...jag mår illa..

Idag är en sån där dag man inte har lust med nånting. Jag är trött, förkyld och omotiverad som fan...
Har ju en statistik uppg som ska in imorrn och jag fattar inte ett skit om hur man ska göra. Så går det när man lyssnar så bra på lektionerna. Suck. TRÖTT!!! Jag orkar inte plugga ekonomi och otroligt tråkig statistik. Men jag måste nog sätta igång nu om jag ska hinna något idag.

Igår var Scott och jag ute på kvällspromenad. Helt plötsligt kommer en hund framrusande. En jack russell hane, eller möjligtvis en parson russell. Jag försökte "sparka" bort den för att den inte skulle springa fram till Scott. man litar ju inte på andra hanar precis. Men ingen matte/husse syntes till. Det var beckmörkt och massa bilar överallt, så jag var tvungen att ta med mig hunden in. Gick runt och letade efter nån som som saknade en hund men såg inte en själ. Gick hem igen och ringde polisen. Efter ca 1 timme så gick jag ut igen och då hittade jag en husse som letade efter hunden. De var tydligen på besök hos sin mamma och pappa och hade inte märkt att hunden var borta. (Bra koll) Men det var skönt att den hittade hem för jag hade inte orkat med två hundar hela natten.

Fick VG på TIK-kursen iallafall. Det var ju skönt, jobbigt om man inte hade klarat den. Nu är det bara två tentor kvar innan jul. Två jobbiga tentor, men de ligger ju ett bra tag innan jul så hela julstämningen blir ju inte förstörd iallafall.

1/4 av tiden innan Wille är frisk är avklarad...Tjohooo! Snart, snart...han är på gång...han vill hoppa.... men snart så. Försöker tänka lite positivt här.

Men nu ska jag väl plugga lite innan Joppe kommer hem och jag kan åka till stallet.

Bye!

Regnig dag

Idag har det verkligen ÖST ned. Väntar fortfarande på vintern. Det kunde väl ha snöat idag åtminstone?

Imorse var vi hos Memea Mohlin igen. Det gick bra. Vi pratade lite mer om ensamhetsträningen samt om hundmöten och koppelträning. Det gick väldigt bra, nu har jag verkligen fattat hur man gör, vilket förhoppningsvis kommer göra honom lydigare=jag kommer kunna ha med honom på ridturer utan att vara rädd för att han springer till andra hundar. Jag vet ju att Scott inte gör något men andra hundar är inte alltid snälla. Jag ska börja lämna honom i buren också. Jag tror det kommer gå jättebra, ska varva längre och kortare stunder. Vi ska dit igen om två veckor typ. På vägen hem fick jag världens huvudvärk, det blir alltid så när jag känt mig spänd ett par dagar och sedan slappnar av... jag var tvungen att gå och lägga mig ett tag när jag kom hem. Egentligen ville jag åka direkt ut till stallet, för att få sällskap med några andra tjejer på ridturen, men jag mådde så dåligt. Var hemma klockan tjugo i ett, klockan tre kunde jag pallra mig iväg till stallet efter en ipren. Suck. 

Red på volten, det gick jättebra verkligen! Jobbad honom i skritt ganska mycket samt travade lite försiktigt. inget vidare arbete i trav då jag inte vill påfresta hans senor så mycket, men lite runt på banan bara. Man märkte att han verkligen tyckte det var kul att jobba. Stackaren. han kanske tycker det här är jobbigare än vad jag tycker. Men snart har det gått 1/4 av tiden innan jag kan ringa vetten och fråga om vi kan sätta igång på riktigt. Tiden går så fort.

Är så seg i skallen efter en sån där migränattack, ögonen är helt sega och jag kan inte tänka. Ingen bra dag för att plugga precis. Men jag tvingade mig själv att sitta 45 min nyss iallafall. Jag har läst halva ekonomiboken nu, ville göra allt från grunden. jag tror det är klokt, och jag får bättre sammanhang nu när jag läser, stryker under och gör uppgifterna som hör till texten. När jag läst klart boken ska jag göra de praktiska uppgifterna, vilket går rätt fort. Kanske ska plugga lite matte/statistik ikväll också, man får ju inte glömma att vi har den tentan samtidigt som den andra också. men för en gångs skull känns det som om det kommer gå bra.

Imorrn klockan halv tre är Camillas begravning. Förra gången jag var i Tullinge kyrka så var hon där. Det var mormors begravning. Hon grät väldigt mycket kommer jag ihåg. Då visste man inte att 2,5 år senare skulle man sitta där på hennes begravning... Det är så ofattbart. Fruktansvärt. jag vet inte alls hur det kommer bli imorgon...men antagligen kommer det bli ganska jobbigt. Hon var ju så "ung" ändå...och mamma...livet är fan inte rättvist...

Kan det inte bli vinter snart?

Igår var jag på stav med wille. Hmm..det blev fyra veckor med tio min trav om dagen samt skritt då förstås. Först så blev jag jättebesviken, men vad hade jag förväntat mig? Att jag skulle få börja hoppträna imorrn? Nej, just det. Senan var ju nästan läkt sa vetten, men att vi måste gå försiktigt fram. Om en månad är den förhoppningsvis läkt iallafall. Man kan ju vara glad att det inte var en senskada, då hade det ju varit vila ett år typ. Vad fasiken hade man gjort då? Man kan ju inte sälja precis, då får man ju inte ett korvöre. Men orka hålla motivationen uppe...herregud..knappt man har klarat de här tre månaderna.

Hann inte ut till stallet idag för jag skulle på möte på grönan. Såg några bekanta ansikten iallafall, så det var kul. Sen fick vi pepparkakor och lussebullar, mums! Sånna där goda tjocka lussebullar med mycket russin i. Ska ju jobba på julmarknaden i år, men bara sammanlagt fem pass. Ska stå vid en vagn ute på "plan" så att säga, så man slipper nog allt städande mm. Men man får ju samma lön. Ska bli rätt kul, jämfört med att jobba där på sommaren. Lite tjänar man iallafall, som man kan bränna illa kvickt. Ha! Kan vara bra att ha lite extrapengar inför minisemestern på Göteborg Horse Show.

Skön söndag

Gillar söndagar. Jag har faktiskt tillochmed pluggat lite ekonomi idag. Duktig som man är. Kanske ska sitta en stund till strax.

Igår var Tessan här, vi lagade middag. SÅ gott! Tacoköttfärs-bajskorvar, klyftpotatis med morötter och tzatziki med MASSA vitlök (det känns idag). Till efterätt blev det gino (fruktsallad i ugn med vitchoklad på), med vaniljglass och varm hemmagjord chokladsås. MUMS!! Nu blev jag nästan hungrig. Sen åt vi lite chokladlackade bilar också. De var ganska goda, men kanske något för stark chokladsmak på..man kände ingen bilsmak. Tessan hade hyrt "Den utvalde" med Andreas Wilson. FY FAAAN vad läskig den var!! Hjälp. Det var ju fan en skräckfilm. Jag höll för ögonen ofta kan jag säga. Den var ganska bra dock. Sen kollade vi lite på Coyote Ugly, den verkade bra, men jag orkade inte kolla klart på den. Tessan gick väl vid tolv.
Somnade inte förän vid ett för jag satt och skrev upp alla hästgrejjor jag behöver. Ska önska mig en del i julklapp också kanske, men det mesta lär jag väl köpa på Göteborg Horse Show. Ska bli så kul att åka dit. Fyra dagar som bara är HÄST... Bo på hotell Gothia, där alla ryttare också bor. Kanske får äta middag med Rolf-Göran Bengtsson? Haha, skulle inte tro det. Men ridsporten är så skön. Det är ingen hysteri, alla stjärnor kan gå runt bland alla vi vanliga människor,de är trevliga och så duktiga. Tillochmed min pappa sa en gång: "Rolf-Göran är ju helt outstanding!!" Ja, det är han. Men alla bara snackar om den där Malin Baryard. Visst, klart hon är duktig, men hon är absolut INTE bäst. Skitsamma, det är bara alla småungar och sånna som inte kan nåt som hejjar och skriker på Malin...

Nä, nu ska jag plugga, sen till stallet och kanske träna lite lydnad med Scott. Och ikväll ska vi på middag.

Ledig fredag

Idag var man ledig, skönt. Borde kanske ha pluggat lite men jag orkade faktiskt inte. På fm åkte jag och tessan upp med hundarna till riksten för att köra lite agility. Det gick väl sådär. Scott var väldigt okoncentrerad. Körde lite lydnad istället. Sen satt vi och fikade där i solen ett tag och åt mina goda kladdkakemuffins.  Åkte hem en stund sen ut till Wille. Så jävla kallt i stallet. Usch. Stod och vänatde på hovis typ 1,5 timme. Sen kom han och slog på skon. Var tvungen att rida ut fast jag verkligen inte hade lust. Så det blev en snålrunda på typ 20 min eller nåt..ajjabajja.

Imorrn ska tessan komma hit på middag. Så fint det låter. Vi ska äta massor med goood mat och sen glo på någon trevlig film eller så. Det ska bli pissigt väder imorrn också. Urk. Hatar regn. Kan det inte snöa istället?! Kooooom snööö, kom,kom,KOM FÖR I HELVETEEEEEEEEEEEEEEEE!!!

Inatt hade jag värsta trevliga drömmen. Den inkluderade flera personer. Haha.

You don´t understand me....

I've been up all night
You've been putting up a fight
Seems like nothing I say gets through
How did this old bed
fit a world between me and you?

We said goodnight but the silence was so thick
You could cut it with a knife
We've hit a wall again
and there's nothing I can do

You're the one
yea I've put all my trust in your hands
C'mon look in my eyes
here I am,
here I am

You don't understand me
my baby
You don't seem to know
that I need you so much
You don't understand me
my feelings
The reason I'm breathing, my love

The mornin' comes
and you're reaching out for me
just like everything's the same
and I let myself believe
things are gonna change

When you kiss my mouth
and you hold my body close
do you wonder who's inside?
Maybe there's no way
we could feel each other's pain.

Tell me why
it gets harder to know where I stand
I guess loneliness found a new friend
here I am.

You don't understand me
You don't seem to get me
my baby
You don't really see
that I live for your touch

You don't understand me
my dreams or
the things I believe in, my love
You don't understand me
Understand me


Still dirrty

If you see me walkin´ down the street,
or in the pages of your magazines,
lookin´ just a little differently,
showin´ off a softer side of me,
they say I´m looking like a lady
they say that love has gone and changed me
but don´t be fooled by everythin´ you see
I gotta let the naughty in med free

There´s a woman inside of all of us
who never quite seems to get enough
tryin´ to play by the rules is rough
cause sooner or later somethin´s gonna erupt us cause

Istill got that nasty in me
still got that dirty degree
and if you want some more, sexy
still got that freak in me

No matter what you´re thinkin´  of me
still dirrty
and if you still want it with me
still got it
no matter what you´re thinkin´ of me
still dirrty
still got that freak in me

Why is a woman´s sexuality
always under so much scrunity
why can´t she do exactly as she please
without bein´ called a million things
they say I´m not the girl they used to know
cause I´m not always wearing revealing clothes
but don´t be fooled the moment I get home
I´m gettin´ loose givin´ a private show

There´s some woman out there who talk and stare
who never seems to let down their hair
like to pass judgement but they´re just scared
and don´t know what they´re missing
so they better beware

Istill got that nasty in me
still got that dirty degree
and if you want some more, sexy
still got that freak in me

No matter what you´re thinkin´  of me
still dirrty
and if you still want it with me
still got it
no matter what you´re thinkin´ of me
still dirrty
still got that freak in me

Don´t tell me to behave
cause I´ll never play that game
don´t tell me what to do
cuse I´ll never be uptight like you
don´t look at med that way
cause I´ain´t never gonna change
and if you´re talkin´ ´bout my life
you´re only waistíng your own time

If I wanna wear lingerie outside of my clothes
if i wanna be erotic in my own videos
if I wanna be provocative, well that ain´t a sin
maybe you´re not comfortable in your own skin

Istill got that nasty in me
still got that dirty degree
and if you want some more, sexy
still got that freak in me

Schoolday

Idag var det skola igen. Ganska skönt faktiskt. Man går ju så få timmar...

Mindre än en vecka knar tills man ska till stav igen. Hoppas verkligen att det går bra.

Nu borde jag väl sätta mig och plugga lite ekonomi igen. Tråkigt men sant. Jag får väl hålla igång så man slipper råplugga sen. Jag kommer ju ha två tentor samtidigt så...

Ikväll är det "Ondska" klockan 22 på trean. Missa inte! Älskar sånna program.

Var i Tumba idag och handlade lite smått. Köpte en sån där mousse rouge som var typ rosa..haha. Sen köpte jag svart strumpbyxor och gråa strumpor samt vantar, för det har jag inga.

Puss och kram!

PS. Tessan glöm inte loppan imorrn!!

Skola imorrn igen

Usch, imorrn är det skola igen Fast på nåt sätt är det skönt,man slipper se ut som en gris hela tiden. Haha.

La spår till Scott idag igen, det gick väldigt bra, han klarade hela spåret faktiskt. Jag måste låtit de ligga för kort senast jag la ut.

Idag var det en sån där härlig dag att rida ut på. Solen sken, det var lagom varmt så man inte behövde ha jackan på sig... Det luktade höst. Red mor Grindsjön och tittade på de fina tjurarna som gick där. Jag vill också ha kor! De är så fina. Jag måste nog flytta ut till landet sen när jag blir äldre.

Så bra nu att jag kommer sluta typ tolv varje dag så man slipper rida när det är så mörkt. Om en vecka är wille förhoppningsvis friskförklarad också. Jippi!! Ska bli så skönt att få sätta igång och göra nåt kul för en gångs skull. Det har bara varit skit den senaste tiden.

Tror jag vet vilken hundras nästa hund blir...

112492-8

Se och njut säger jag bara...

Härliga vinterdagar!

Idag är en sån där långpromenaddag.. Var ute med scott i "skogen", la ut lite köttbullespår samt tränade inkallning med långlina. Det gick ganska bra, men ibland ska han "bara" innan han kommer till mig.

Igår var ju jag och scott hos Memea Mohlin. Det gick jättebra. jag tyckte hon verkade väldigt kunnig och hon gjorde en träningsplan till oss. Tills vi ska träffas nästa gång, om 2 veckor, så ska han sova i buren om natten och tränas dagtid korta pass i buren. Buren ska bli hans bo där han vet att man ska sova. På natten ska buren flyttas sucessivt närmare dörren, tillslut ska han sova utanför min stängda dörr. Det som är bra med buren är att han alltid kan känna sig trygg där, dvs han kommer även kunna vara i andra miljöer och också kunna vara ensam. Det är ju bra på min pappas jobb till exempel. han får ju vara där hur mycket som helst, men  det går ju inte när han håller på att skälla hela tiden.  Hon sa också att detta är en olat, ingen rädsla, så då känns det ju lättare för mig att träna också. När jag inte behöver tycka synd om honom. Hon gjorde mig uppmärksam på många saker faktiskt. Alla hundägare borde nog gå dit tycker jag, nåt lär man sig alltid.

Ska snart åka till stallet, efter jag ätit lunch. Ska bli skönt att komma ut. Men fan också, nu lär man ju behöva sätta i broddar, och jag vet inte ens om jag har några...suck... 

Massor med snö!!

Åh, det är verkligen härligt att det börjar bli vinter nu. Så mysigt. Men det blåste som fan idag och akllt var det, men det får man ta om man vill ha vinter.

På förmiddagen var jag och Scott ute med Tessan och Sirius. Vi gick en lång slinga på sörmlandsleden, jättefin väg, längs med vattnet. Hundarna sprang som galningar somvanligt. Sen på tillbakavägen så trodde vi att vi hade hittat rätt väg, men istället för att komma fram till bilen så kom vi fram till ett läskigt gammalt torp. Med små fönster på loftet med slitna gamla gulnade gardiner....Man bara väntade på att se en gammal dam som tittade fram. Hjälp! Tur att det var mitt på dagen så man slapp kissa på sig. Haha. Åsgrop tror jag torpet hette, det var K-märkt. Tillslut hittade vi fram till bilen iallafall och kunde åka hem. Tur att man bytt till vinterdäck igår så man slapp slira av vägen..


Jag har funderat lite idag. Vad får egentligen folk att stanna kvar i ett pissigt förhållande? Jag vill aldrig bli en sån där 35 plussare som sitter hemma och undrar varför livet blev som det blev. Med en sur jävla gubbe som man undrar om man nånsin haft något gemensamt med.. samtidigt som man själv har blivit en gnatkärring som inte ens tittar sig i spegeln längre. UUUÄÄÄHH!!! Jag vill INTE bli sån, ALDRIG!!
Men hur får man det att hålla, ett äktenskap alltså.. Man borde ju tröttna på varandra efter ett tag, eller? Man kan ju aldrig vara säker på att man träffat den rätta heller. Inte förän man är 65 år och har varit gifta i 30 år och fortfarande älskar varandra. Men hur fan vet man det innan??? Vad svårt egentligen. Usch. Men man får väl inte ta så hårt på det hela, bara låta det komma av sig själv. Men inte fan tänker jag bli en sån iallafall. Man lever ju faktiskt bara en gång och den gången får man väl ta vara på i sånt fall...

Det är konstigt att det blir en sån överraskning varje år för alla att det kommer snö. Nu står alla och slirar i backarna med sina bilar för att ingen har vinterdäck. Bra gjort IGEN. Det är ju så varje år. Samma sak med tågen. Oj, kom det snö i år igen??!! Smart.