Fan för mig!!

Åh. Jag hatar det. När man blivit arg och betett sig illa mot någon...egentligen utan anledningen. Så blir man sådär otroligt ledsen och besviken på sig själv efteråt så man har lust att börjar gråta.
Samtidigt KAN jag bara inte vara trevlig, jag måste fräsa åt alla, även fast jag inte vill. Helvete. Varför blir jag så arg? Borde lära mig att räkna till tio..eller något. Nu har jag inte lust med nånting, är bara besviken. Fan.
Jag vet att de ställer upp jättemycket för mig, hjälper mig nåt otroligt. Vad är tacken? Jag kan inte ens vara trevlig. Vill inte svara på nåns jävla frågor. Har bara lust att skrika : Håll käften bara!!

All I want for Christmas...is YOU!

Klyschigt.

Är inte Gino snygg i sin dödskalletröja? haha

Jag måste köpa en ordentlig kamera. Allt blir så suddigt.

Nu ska jag äta köttfärslimpa. =)

Mamma Mia..here I go again!

Tacka gud för filmen Mamma Mia. Det räddar min dag och ger mig nytt hopp. Så sant så sant.

Ge Roffe lite credit för OS-silvret!!

Kom igen nu alla som gillar ridsport! Vi vet ju alla hur jäkla stort Roffes silver i OS 2008 är. RÖSTA på Roffe så hann vinner Jerring-priset och glöm inte att även rösta på honom för Svenska Dagbladets Bragdmedalj!


Rolf Göran Bengtsson och Ninja La Silla, Hong Kong 2008 (bild och text lånad från Svenska Ridsportförbundets hemsida)

OS-silver till Rolf-Göran Bengtsson och Ninja!

2008-08-21

Första individuella medaljen sedan 1932!

Sent på torsdagskvällen fick Sverige och svensk ridsport sin efterlängtade individuella OS-medalj.
Rolf-Göran Bengtsson och Ninja var i omhoppning med Eric Lamaze, Kanada, en omhoppning som gällde silver eller guld. Rolf-Göran Bengtsson startade först och Ninja klarade alla svårigheter utan problem fram till sista hindret, en mur, där han rev med sig en del.
- Han blev stark och jag kunde inte styra mot så avspänt som jag ville, förklarar Rolf-Göran.
- Men jag är ändå nöjd med Ninja som varit super hela veckan och det är fantastiskt att ha tagit en OS-medalj, fortsätter han.

Det började dock lite väl dramatiskt. När Rolf-Göran och Ninja kom in för sin andra runda blåste arrangören av tävlingen för ett par minuter. Det var översvämning i ett hinder och funktionärerna jobbade febrilt med krattor och spadar för att få ordning på banan. Rolf-Göran Bengtsson travade runt en stund men valde sedan att gå ut på framridningen igen.
Då började det regna och publikhavet fladdrade som en enda kollektiv plastpåse när 18 000 personer samtidigt satte sig på sig sina genomskinliga regnjackor.

- Jag passade på att låta Ninja kika lite på hindren, men det tog så lång tid så jag gick ut.
Ute på framridningen tog Rolf-Göran ett par språng och sedan var det dags att gå in på banan igen.
Rolf-Göran hade startnummer 19 av 22 i andra rundan och Ninja var den första hästen som klarade Leopoldo Palacios OS-bana felfritt.
Inför omhoppningen var planen bara att rida på, hålla tempo och försöka gå felfritt.
- Det höll ju nästan hela vägen, säger Rolf-Göran.
- Eric Lamazes häst har sett jättefin ut hela veckan och jag visste att han skulle bli svår att slå, fortsätter han.
Men faktum är att de båda medaljörerna kom i mål på exakt samma tid.

Senast en svensk tog en individuell OS-medalj i hoppning var 1932 i Los Angeles då Clarence von Rosen tog en bronsmedalj med Empire.

Resultat OS-final i hoppning
1) Eric Lamaze, Kanada, Hickstead 0+0+0 38,39 2) Rolf-Göran Bengtsson, Sverige, Ninja 0+0+4 38,39 3) Beezie Madden, USA, Authentic 0+4+0 35,25 4) 4) Meredith Michaels Beerbaum, Tyskland, Shutterfly 4+0+0 35,37 5) Rodrigo Pessoa, Brasilien, Rufus 4+0+0 37,04 6) McLain Ward, USA, Sapphire 4+0+4 35,39
19) Lotta Schultz, Sverige, Calibra II 3+13
33) Peter Eriksson, Sverige, Jaguar Mail 16
43) Helena Lundbäck, Sverige, Erbblume 37 (ej till final)

Rösta Jerringpriset
https://www.questback.com/sr/jerring08/
Rösta Bragdmedalj http://www.svd.se/sportspel/nyheter/


Vårdcentralen, here I go again..

Suck. Fick ta ett nytt svalg och näsprov..får vi se vad det visar.

Läkaren tyckte allt var konstigt i och med att jag inte har några streptokocker eller den vanligaste virusinfektionen... Troligen är det väldigt seglivade bakterier som inte vill ge sig. Han trodde inte det var allergi iaf. Pju.

Köpte den första julklappen idag, till pappa. Såg även lite grejer som jag kommer önska mig. =)

Nu ska jag ut till wille och rida.

Fy sjutton..inte nu igen.

Sjuk. Hes så jag inte kan prata. Kan inte ens beskriva hur halsen känns...

Och imorrn + onsdag ska jag jobba. Jippi. Känner mig jävligt sugen på det just nu. Hela dagen har gått åt till att ligga på sängen/soffan och göra ingenting. Känns produktivt. Nu tror jag att jag ska sova en stund och sen gå ut med hundarna...

Bloody sunday

Skit också. Nu är den här igen. Förkylningen. Halsen känns som om den blivit massakerad med 13 motorsågar..och jag låter som värsta målbrottsoffret...suck. Fast det känns inte som halsfluss (thank god) utan mer som en riktig jäkla förkylning. Extra lämpligt eftersom jag ska jobba i veckan också.

Idag ska jag försöka ta det lugnt och bara göra vettiga saker. Dvs städa, plugga, rida och träna lite med hundarna. Och vila. Om jag hinner alltså. Det var soligt imorse (läs typ vid tio), men nu är det fan molnigt. Varför blir det alltid sämre väder på dagen än vad det är på morgonen? Är det för att straffa alla oss som alltid sover för länge?

Julmys! Jag har invigt julmusten, pepparkakorna, lussekatterna OCH julmusiken. Om en vecka är det första advent. I love! Börjar bra med Globen Horse Show också...ska dock bara gå på hoppdelen i år. Känns som själva showen har blivit för töntig....


Short day...

Just nu borde jag vara på en Nek-föreläsning i skolan. Pallar inte.

Dagen idag har varit kort. Vaknade strax efter halv elva. Åkte till stallet, red. Åkte till min farmor och farfar och fikade, väntade medan pappa skulle byta däck på transporten. Hem, och nu sitter jag här. Roligare än såhär blir det inte. Kanske blir det lite plugg ikväll...

Bajsväder

Fan vad jag hatar det här vädret! Värdelöst! Det är superkallt, regnar och blåser. Trots detta var jag så hurtig så jag var ute med hundarna i skogen en timme. La även ett personspår till Scott, som gick pissdåligt. Tror det fick ligga för kort.

Men att rida ut med Wille en timme i det här vädret=no way! Han är värsta fjanthästen som hatar regn. Stod i hagen och såg ut som sju svåra år. Han fick gå på rullbandet och köra lite backträning istället.

Nu har jag druckit kaffe och ätit lunch. Gjorde även lite chokladbollar, fast "nyttiga" såna. Dvs man använder fruktsocker istället för vanligt socker.  Hmm. Jag tror inte det är så mycket nyttigare ändå... (artikel lånad från
www.sund.nu)

Fruktsocker - nyttigt eller fettbildande?
Livsmedelsföretagen gnuggar frenetiskt sina geniknölar på jakt efter nya produkter för att inte tappa de ökat medvetna konsumenterna. Tidigare var det bara fett man behövde oroa sig för om man inte ville gå upp i vikt, men nu känner man även till riskerna med socker, och det bedrivs mycket forskning kring ämnet.
 
Fruktsocker - nyttigt eller fettbildande

På senare tid har fruktsocker, även kallat fruktos, marknadsförts som "det nyttiga sockret". Till följd av det har man börjat använda fruktsocker, fruktos, istället för vanligt socker i exempelvis fruktyoghurtar. Men nu finns det rapporter som säger att fruktsocker skulle vara fettbildande.   Fruktsocker utgör en betydande del av energiintaget hos den amerikanska befolkningen, och en ökning av fruktsockerkonsumtionen har sammanfallit med en ökning av fetmaförekomst under de senaste två decennierna. Därför är det kanske på sin plats att man ställer sig frågan om fruktsockret kan vara en bidragande orsak till viktökning och dess metabola följder.   "Det nyttiga sockret" Idag sötar man fruktyoghurtar med fruktsocker med argumentet att det skulle vara nyttigare än vanligt socker (sackaros). Fruktsockret är ett bättre alternativ till vanligt socker med avseende på glykemiskt index, GI. Det betyder att när man äter fruktsocker får man en lägre blodsocker- och insulinstegring efter intaget.   Fruktsockret absorberas i tunntarmen och förs med blodet till levern. Här kan olika saker ske med fruktsockret. Antingen omvandlas det till glukos och frisätts till blodet om vävnaderna behöver energi just då, eller så lagras det i levern som glykogen eller fett. Sammantaget bidrar detta till ett lägre GI, eftersom det blir en fördröjning innan glukos cirkulerar i blodet. Därför kan personer med diabetes typ 2 förbättra sina blodsockervärden genom att äta livsmedel med låga doser av fruktsocker, t ex i form av en frukt.   Förutom lågt GI har fruktsocker 1,5 gånger sötare smak än vanligt socker. Det betyder att livsmedelsproducenterna inte behöver tillsätta fullt lika mycket socker till en produkt för att nå önskad sötma.  
"Det mest fettbildande sockret" Det fruktsocker som inte förbrukas i levern direkt omvandlas till fett. Det är betydligt enklare och energimässigt mindre kostsamt att omvandla fruktsocker till fett än glukos till fett. För stora fettdepåer i levern är inte bra och överskottet skickas därför ut i blodet och blodfetterna ökar istället.   Det finns ytterliggare tre anledningar till varför man har orsak att tro att fruktsocker skulle kunna vara det mer fettbildande sockret. Det handlar om tre hormoner som alla har med energiomsättningen att göra.   Det första hormonet är insulin. Insulin frisätts från bukspottkörteln för att skjutsa in socker (glukos) i cellerna när vårt blodsocker stigit efter en måltid. Det är dessutom delaktigt i signaleringen till hungercentrat i hjärnan där matintag och energiomsättning regleras. När man ätit fruktsocker sker ingen frisättning av insulin och signaleringen till hungercentrat uteblir.   Insulin reglerar i sin tur ett annat hormon, leptin. Leptin talar om för hjärnan när vi har fått i oss tillräckligt med mat och har tillräckligt med reserver på kroppen. Det ska få oss att minska på ätandet. Ju mer insulin, desto mer leptin cirkulerar i blodbanorna. Det betyder alltså att när vi får i oss stora mängder av enbart fruktsocker kommer frisättning av leptin inte att stimuleras, som det skulle ha gjort i vanliga fall, om vi fått i oss vanligt socker. Hjärnan meddelas inte om det ökade energiintaget, och ställer därför inte in kroppen på att äta mindre och öka energiförbrukningen, som den egentligen borde ha gjort.   Det tredje hormonet som ligger bakom en eventuell viktökning är ghrelin. Det är ett hormon som utsöndras i speciella celler i magsäcken, bland annat när vi får i oss fruktsocker. Man känner i dagsläget inte till allt om detta hormon, men man vet att det får oss att dels vilja äta mer, dels minska ämnesomsättningen samt öka upplagringen av fett. Sammanfattningsvis känner man sig inte mätt trots att man fått i sig en massa energi. Det kan förstås leda till ett ökat energiintag och på lång sikt viktökning.   Dessa teorier måste givetvis styrkas med studier. Försök bekräftar att energiintag, vikt och fetma ökar hos djur som fått en överdrivet fruktosrik kost. Eftersom människan är en helt annan art med sin specifika fysiologi, kan man inte överföra resultaten direkt från de studierna på oss, men det ger i alla fall en antydan om hur det skulle kunna ligga till. Fortfarande krävs mer forskning inom området för att vara säker.   I USA är tillgängligheten på fruktsockersötade livsmedel och framförallt drycker fortfarande större än i Sverige. Det har visat sig att amerikanska barn gärna byter ut sin mjölk mot en söt dryck istället, och därmed missar de en viktig källa till kalcium. Kalcium är viktigt för barns bentillväxt.   Avslutningsvis kan vi konstatera att fruktsocker är fettbildande om man konsumerar stora mängder, det vill säga om man exempelvis dricker sötade drycker flera gånger varje dag. Orsaken kan delvis vara att hjärnan får felaktiga signaler och därmed luras att tro att kroppen fortfarande behöver mat, trots att den just har fått energi i form av fruktsocker.   Många experter menar att om man är överviktig, har höga nivåer av blodfetter och är fysiskt inaktiv bör man undvika livsmedel som är rika på fruktsocker (som t ex juicer). Dessa personer skulle annars kunna få ökat problem med sina blodfettsnivåer.   Låga doser av fruktsocker ger en positiv effekt, eftersom att blodsockernivåerna utjämnas. Det är alltså ingen fara att äta yoghurt sötad med fruktsocker ibland, men är man inte diabetiker kan man lika gärna välja en med vanligt socker istället. Frukt innehåller bara låga nivåer och ger inte några oönskade effekter. Frukt innehåller dessutom fiber, antioxidanter och en mängd andra av livets nyttigheter som man inte bör vara utan.

Jaha. tack för den. Tur att jag inte åt så mycket. Bara kanske hälften. Tror jag kastar resten...

Ikväll blir det...


Måndag..ont i huvudet..

Blä. Idag är en dålig dag på nåt sätt. En dag när man känner sig misslyckad på alla sätt. Och stressad. Vilket resulterar i en jäkla huvudvärk.

Även fast jag är ledig nu..så tänker jag på allt som ska ske i framtiden...man ska jobba, flytta hemifrån. Hundarna ska må bra, och hur blir det med hästen? Kommer jag hinna med allt som jag vill? Kommer jag ens tycka att det är kul? Känns hela tiden som att man inte gör tillräckligt på något plan..

Varför kan man inte bara ta dagen som den kommer och sluta skapa problem i förväg?

Nej. Nu ska jag fanemej bli mer positiv..

Söndag

Imorse sov jag till elva! Hundarna också..inte ens Gino väckte mig...konstigt. Han har börjat få samma sovvanor som Scott.

Var på Mediamarkt idag. Köpte en eltandborste (oh yes), en trådlös mus, ett usbminne mm. Lite smått och gott alltså.

Just nu håller Gino på att attackera dammsugaren när pappa dammsuger. Haha.

Var ute med hundarna på Riksten imorse. Blev även lite träning.

Nya bilder på Gino som jag tog idag. Suddiga pga pissväder.

Nyårsoutfit?

Börjar redan nu klura över vad man ska ha på sig på nyår...

Den här kanske?Eller den här?Eller varför inte den här?


Vad svårt...

Klistrig havregrynsgröt

Åh det är så gott! Ju klistrigare desto bättre. Gillar inte rinnig havregrynsgröt...
Eftersom det inte fanns nån bra luch hemma fick det bli just havregrynsgröt och äggmackor.. Gott.

En angenäm dag...

Vet inte varför jag gjorde det ordvalet. Men det passar på nåt sätt. Sov länge idag, tills 10.30. Kom i säng sent igår. Satt och tittade på tv tills tolv, då jag åkte till stallet. Wille skulle skos. Pappa gjorde mig sällskap. Sen red jag ut en sväng barbacka på wille, jag lyckades sitta kvar han fick bara tokryck en gång! haha.
Sen åkte vi till Rosenhill för en räkmacka och en bulle. Tog ingen varm choklad som tur var för då hade jag väl kräkts. Nära att jag gjorde det ändå.

Ikväll är det Nek. Fy fan vad tråkigt. Det är så tråkigt att man har fanemej ångest i flera dagar innan. Usch. Tur att vi är två och kan hålla varandra sällskap iallafall...

Oh happy day

Yes! Nu har jag varit hos tandläkaren. Hade till och med ett litet hål som de lagade. Och tog bort tandsten. Tror jag ska köpa en elektrisk tandborste. Varför ska man ha en manuell tandborste för? Det är ju mycket sämre egentligen. Svårt att borsta på ett bra sätt.

Vad ska man hitta på idag då? Ska inte till stallet idag. Gino ska vaccinera 16.40, annars är jag helt ledig. Kanske måla litegrann... Målade klart Milton igår, får se om jag ger bort den till M-L. Kanske. Den blev okej iaf.Är bara så jävla dålig, rent ut sagt, på bakgrunder. Vet inte vad man ska måla för att göra själva motivet rättvisa...

Fan ta tandläkaren...

Hur kan jag  få en tid hos tanläkaren kl 07.40 imorrn bitti?? Det är fan sanslöst. Men det är på tiden att jag får komma dit. Fullkomligt hatar när jag har tandsten någonstans i käften. Det ska vara skinande blankt och rent..ingen tandsten får förekomma överhuvudtaget. Ser jag tandsten nånstans så får jag panik och tror att jag ska få tandlossning och måste använda tandtråd 300 ggr om dagen. Suck.

Idag fick man ännu ett smakprov på det trevliga svenska höstvädret. Lagom tills jag hade sadlat wille och skulle skritta ut 45 min. Tack så jävla mkt gud. Genomblöt blev man. Och wille fullkomligt galen på grund av blåsten. Han bara exploderar och flyger i luften, och man själv far runt som en vante i sadeln..dock i.

Jaha. Nu får man väl sova då..eftersom man ska upp 07.00 imorrn. Fan.

Fars dag

Idag är det alla pappors dag. Men bara de bra papporna såklart. =)
Har varit hos min farmor och farfar idag och ätit middag. Alltid lika kul. De har humor.

Dagen har varit lugn. Igår kväll var Tessan och Jossan här och åt middag, drack vin och spelade singstar. Jag tappade rösten helt pga att jag var tvungen att sjunga hela tiden... Men, men. Är man bäst så är man. Hehe. Alltid lika kul att träffas hur som helst.

Nu har jag en hel ledig vecka framför mig. Så skönt. Har två lektioner, men det kan man ju stå ut med.

Det är inte svårt att få dagarna att gå...

Tiden går så fort! Känns som om man inte hinner nånting nu på dagarna även fast man är ledig. Idag har jag varit och köpt en fars dags present, blev lite ostar och annat gott. Var också hos min farmor och farfar så Gino och Cassini fick chansen att hälsa på varandra för första gången. Det gick hur bra som helst. Gino är tuff, men gömde sig mellan mina fötter när han tyckte Cassini var för stor eller sprang för fort. =) Skönt att det gick bra, men Cassini är jättesnäll. (Annat än man kan säga om Scott, den lilla djävulen. Haha.)

Nu ska jag plocka ihop lite saker här. Och sen åka iväg till stallet. Hundarna kanske ska få varsin promenad först...

Tog en mysfika. Tända ljus, kaffe och nybakad äppelkaka. Gott..men nu mår jag illa. Blä. Man tar ju alltid för mycket.

Ha det bra!

Bilder på mina tre pojkar

Bilder tagna idag!


Så fin!

Grabbarna grus

Tjena!

Fasiken vad jag är snygg

Är jag inte söt?

Wille i hagen

"Haru nå ätbart me´ dej eller?"

Godmorgon!

Obama vann!!! Tack och lov!!!

Härlig morgon. Har just ätit frukost, och sitter nu här och funderar över vad jag ska hitta på idag. Jag ska iallafall gå ut en ordentlig promenad med hundarna och åka ut till wille och rida en sväng. Ska ladda kameran tror jag och ta lite bilder...

Sen ska jag titta på Djävulen bär Prada tror jag. =)

Wille är frisk!!

Jippi!
Nu ska han sättas igång. Var på stav idag, röntgade bihålorna, tänderna, endoskopi i lugtvägarna och luftsäckarna. Samt longering. Han var helt ok överallt och ohalt. Så nu är vi back on track igen! Tjoho! Skönt att han inte har tappat så mkt muskler ännu heller.

Idag väntade massa skojiga saker på mig i brevlådan. Två filmer från lovefilm (Djävulen bär prada och Guldkompassen), min foundation från Lancome och massa kläder från Nelly. Kläderna ska jag prova lite senare tänkte jag. =)

Sen ska man väl betala lite räkningar också...

Nöjd. Har städat mitt rum riktigt noga och försöka ta bort massa krimskrams. Jag blir tokig på krimskrams, och jag får ingen lugn och ro med stök omkring mig...

Godmorgon Sverige

Imorse gick jag upp när jag blev väckt..07.45! Resulterade att jag redan varit ute med Scott och ätit frukost, kollat på tv och ja...nu ska jag börja plugga. Det ÄR bättre att gå upp tidigare.

Ikväll är det tenta. Lycka till. Detta kommer inte gå bra ALLS. Men, men. Jag har gjort mitt bästa. Ska bli skönt att få tid till annat nu. Jag ska bara göra roliga saker framöver. Kolla på massa bra filmer som jag aldrig hinner annars. Måla! Träna hundarna massor, sätta igång Wille igen. ja, det verkar ju som om jag inte kommer vara sysslolös iallafall... =)

Jag är så nödvändig..

Men vad fan..man lever bara en gång..så varför ska man spara??

Köpte allt detta från Nelly. Får se vad jag skickar tillbaka.

Klänning

Strumpor..tycker det är snyggt..på andra.Så man får se hur det ser ut på en själv...

Skjorta...och Hanky Panky trosor...

Söndag..

Jag tror jag måste sluta att sova så länge på morgonen. Gino brukar väcka mig på morgonen vid halv åtta (antingen genom att frenetiskt slicka mig på ryggen eller i armhålan..haha), då tar jag ut hundarna och jag är så trött så jag bara vill somna om. Sen tar det kanske en timme innan jag lyckas somna om, då Gino är jättepigg och vill göra allt annat än sova..typ attackera mitt ansikte. När jag väl somnat så sover jag till tio-halv elva och är ännu tröttare än jag var när jag vaknade halv åtta. Hmm..jag kanske får börja gå upp vid halv åtta helt enkelt.

Just nu sitter jag och försöker trycka in massa Nek-formler i skallen. Jobbigt. Jag får göra det bästa av situationen helt enkelt. Tro att jag kommer klara tentan. Klarar jag den inte så är det inte hela världen, bara att göra en omtenta. Fan vad skönt det ska bli när man gjort tentan imorrn. Då är jag fri att göra vad jag vill! Jag hinner inte göra nånting nu på dagarna känns det som.

Jag vill åka och handla kläder till exempel. Får väl göra det i veckan. Sen vill jag klippa mig.

Tillbaka till böckerna..

Pluggångest

Jag MÅSTE plugga men jag orkar verkligen inte. Jag skiter i den här jävla tentan..jag kommer ändå inte klara den!

Har sprungit idag, ska se om halsen håller så att säga. Kan ju inte hålla på och vila i all evig tid. Nästa vecka kommer jag få en tid för Wille på Stav. Hoppas han blir friskförklarad då! Är så sugen på att sätta igång nu...

Nej..nu ska jag faktiskt ta mig i kragen...