"Äntligen" är julen över...

Egentligen så skönt. Äntligen kan man slappna av och bara njuta av lovet och ledigheten. Kan det inte komma lite snö också så skulle allt vara perfekt!!

Igår hade vi massa släkt hos oss, kul men jobbigt med små skrikande barn och så. En del julklappar fick man och massa mat åt man somvanligt. Alla gick dock vid åtta då jobb väntade idag. Sovmorgon för mig för en gångs skull. Skönt, gick väl upp strax före nio (ja, det är sovmorgon!!). Skulle åka till ridhuset så pappa kom och bytte bil med mig. Fjodor vägrade dock starta först så den fick rullas igång, och sen släppte den ut så mycket avgaser så det såg ut som den brann! Haha! Knäppa bil. Kom väl ut till stallet vid halv tolv, Wille var väl skitlack då han hade fått vänta i boxen på oss sen halv nio när alla andra fick gå ut. Det gick ganska bra att koppla på släpet, fick köra lite fram och tillbaka dock. Väl i ridhuset var Wille helt wild and crazy, han hade väl tänkt att jag skulle drutta i backen eller nåt. Ungefär fem stegringar blev det, samt tjugo skutt rakt upp i luften och tre "galoppera iväg för ingenting". Varför är jag inte förvånad? Första galoppen på fyra månader blev det också. Kändes som om jag skulle ramla av faktiskt. Haha, snacka om ringrostig!! Men sen mot slutet blev det bättre. Det var ett helvete att backa in transporten hemma för det bara vek sig hela tiden och den dumma bilen bara körde fel så jag höll på att bli vansinnig!! Tillslut gick det iallafall. Dumma bil.

Närmsta dagarna blir nog mest slappande...tror jag. Känns inte som man orkar göra nåt just nu.

En del julklappar blev det:
4 böcker
1 par strumpor
Nagellack
Jeans
3 tröjor
underkläder
långärmad tävlingsskjorta, vit och randig
kortärmad tävlingsskjorta, rödrutig
helskodda tävlingsridbyxor
smink
presentkort på MQ
pengar till träns
pengar
sparbössa (vad jag nu ska med den till..haha!)
cd-skiva
3 par leggings
 "klänning"
halsband
Lacoste parfym
Hårgrejjer
Överdragsbyxor till tävlingsridbyxorna
Ridstrumpor
2 par ridhanskar (vinter)
pyjamas

Kommer inte på nåt mer..så det var nog allt tror jag!


Trött..så trött

Jag förstår inte hur man kan vara så trött som jag är nu. Man har verkligen inte sovit ordentligt på flera dagar. Kom hem vid ett igår och somnade vid två, gick upp nio. Fick massa fina julklappar igår, idag och ska få en del imorrn också. Då kommer hela tjocka släkten också, ska bli kul faktiskt. Jag har tillochmed varit så duktig att jag har gjort såkallade "goodiebags" till alla som ska komma imorrn. Med hemmagjort godis..i mängder. Skönt att bli av med det, man blir ju bara fet av att äta upp det.

Nog om det, nu ska jag ut med Scott och sen sova!!

Godnatt...

Julstress...

Herregud vilken julstress. Allt ska man hinna med. Igår kväll gjorde jag pepparkakshus och klädde en gran. Imorse åkte jag till ridhuset, körde själv, är otroligt stolt över mig själv. Det gick jättebra faktiskt, inte farligt alls. Sen skulle jag till Skärholmen för att handla de sista klapparna. FY FAN säger jag bara. Det måste fan ha varit hälften av jordens totala antal invånare som var där!!!! Parkeringen var helt hysterisk, folk var hysteriska, det var kokhett där inne och 100 m kö till varje kassa överallt. TUR att man bara skulle handla två grejjer. Vägen hem var inte bättre den, alla hade tydligen handlat klart samtidigt som mig. Skulle sen in på Ica och handla ett par saker=hysterisk parkering. Nu ska man iallafall inte ut nåt mer i julruschen...

Har absolut ingen lust att jobba imorrn överhuvudtaget. Fast det har jag ju aldrig iof. Det är ju dock bara en dag, sen ska jag fan aldrig sätta min fot på det där stället. Usch. Sen är det JULAFTON... Känns ju som om det var typ två veckor sen sommarlovet tog slut. Tiden går fort, men tyvärr så har inte alla sår läkt..än. Jag har samma saker i huvudet hela tiden. Men jag kommer aldrig få det. Why not me?


JULLOV.....äntligen!!!

Tjoho!! Äntligen jullov. Så skönt. Hade sista seminariet innan juluppehållet idag, och klarade oss med att bara redovisa en uppg.

Idag var jag i stallet på förmiddagen, tog en sväng i skogen. Börjar dock bli så jäkla hårt i marken nu, så man får nog ta sig i kragen och börja åka till ridhuset regelbundet. Han måste ju få trava de där femton minutrarna om dagen. Pigg är han nu!! Helt galen idag, hoppade och studsadeför ingenting. De brukar ju bli pigga av kylan. Haha. Kanske åker ut till Söderängstorp imorrn fm. Men jag vågar inte köra helt själv ännu, måste nog ha med mig nån som kan köra släp. Som kan fixa till det om det typ blir stopp mitt i branta backen eller något. Ve och fasa att stå där själv, med häst och glidande släp+bil. Hua!!

Imorrn måste jag hinna köpa de två sista julklapparna också. Tur att man bara ha två kvar iallafall. Ikväll ska jag göra pepparkakshus och massa äckliga marsipangrejjer som ändå ingen gillar. Klä granen ska ju göras också. Hej och hå. Tur att man har bakat allt godis iallafall.

Sitter här och väntar på mat. Är superhungrig. Har bara ätit tre mackor, en mandarin och ett äpple på hela dagen!! Man mår ju dåligt. Grinig blir man också. Bäst att hålla käften hela tiden.

Aaah..äntligen kallt ute..

..men man hade glömt hur jävligt det är att frysa konstant hela tiden när man är i skolan. De är så snåla med värmen där så man sitter ju med gåshud och skallrande tänder och knäskålar hela tiden! Hua!

Idag hade man tre timmar tråååkig föreläsning med nån kines som var typ 1,20 cm lång(!). Sen hade vi två timmars håltimme tills det otroligt roliga seminariet som skulle vara från tre till sex(!!!!). Alla restauranger på skolan var stängda pga renovering, så vi tog Fjodor till Holken och köpte en tunnbrödsrulle med två kokta korvar i. Och bostongurka. Mums. Åt den hemma hos mig, sen satt vi och snackade skit, ett tag. Efter det gjorde vi slag i saken, och sen var det dags att åka till skolan igen...Tur att vi fick sluta en timme tidigare iallafall!! Och jag hade leasat ut hästen så jag slapp åka dit ut också. Ännu mer tur. För jag hade börjat grina om jag varit tvungen att åka dit när jag frös som jag vet inte vad.

Nu kom jag just upp från jacuzzin, och känner mig rätt avslappnad för en gångs skull. Lite stress är det nu, med seminarieuppg och allt. Men på torsdag är det gjort. Men man kommer ändå vara tvungen att plugga på lovet. Inte kul. TVÅ VECKORS LEDIGHET!!! Det kanske finns en gud trots allt.

Nu ska jag ringa ett samtal, försöka "plugga" lite. För ikväll är Micke Persbrandt på Ett Herrans Liv på 5:an kl. 21.55. I love! Jag kommer sitta bänkad framför tv:en, men tändstickor som håller upp ögonlocken, man vill ju inte missa en nanosekund av denna viktiga person. Jag vet nån till som kommer göra det!! Haha.

Skön hemmadag

Skönt att bara ta det lugnt för en gångs skull. Har tränat med Scott i buren ca 20 min , gick bra, fast jag tror jag hör honom göra låga gurglanden. Fast jag tror han lägger av med det, då det ändå inte stressar upp honom så mycket. Jag var så sur igår på att han inte visat något vidare resultat i buren, sen räknade jag på hur många gånger jag har tränat honom när jag går utanför dörren. 30 ggr, det är fan inte mycket. Jag måste träna mer. Jag kan ju inte begära att han ska vänja sig på så få gånger. Tur att hundar inte har någon tidsuppfattning iallafall. Det verkade som om han slappnade av litegrann för han låg när jag kom in, och sträckte på sig när jag släppte ut honom. Det är bara att träna på. Ska väl köra på  några ggr till, sen blir det nog en skogspromenad med lite spår. Scott får ju följa med mig till stallet också, då är det ju bra om han varit lite aktiverad innan. Han kan ju inte följa med ut på ridturerna, jag litar inte på honom att han inte springer fram till andra hundar. Där krävs det mer övning. Så han får sitta bunden vid ridbanan när jag rider istället.

Igår köpte jag fiskpinnar som jag ska äta till lunch idag tillsammans med stuvad spenat och kokt potatis, gott!! Var så länge sen jag åt det, är väl inte speciellt nyttigt, men,men..som att man är speciellt nyttig överhuvudtaget nu under julen. Bättre att äta fiskpinnar än julgodis och pepparkakor iallafall.

Nä, nu får jag göra något annat än att sitta här och uggla...bye!

Godis till tusen

Ha! För första gången i mitt liv så har jag gjort julgodis.Och inte lite heller.  Jag har gjort snöbollar, ischoklad, chokladknäck, apelsinkola och hårda gräddkarameller. Egentligen har jag gjort fudge också. Men det gick åt h-vete..haha. Den blev..ja...bränd. Fel på kastrulljäveln. Den är besatt av djävulen den där fudgen, nu sitter den som pansar i en form, och det går fanemej inte att få loss den!! Spolade hett vatten på den i typ en halvtimme, då blev det ett hål där vattenstrålen träffat, resten var lika hårt som innan. Just det, glömde berätta att den jäveln kokade över också!! Kletig fudgesmet över hela spisen...herregud. Ingen mer fudge för min del, dessutom är det ju inte ens gott. Fy fan vad jobbigt det var att slå in apelsinkolan i papper och knyta på varje sida!! Jag orkade bara hälften, resten klippte jag bara i fyrkanter. Det blev ju skitmycket. Mest stolt är jag över de hårs gräddkaramellerna jag gjorde nyss. Det är såna där snygga som man kan köpa på Gränna (typ). Haha, de ser faktiskt äkta ut. Vissa är väl lite skeva, men vaffan.

Annars har det väl inte hänt så mycket. Har ilat runt i stan och handlat en del julklappar, men ingen julefrid har infunnit sig ännu. Jag väntar fortfarande på snön. Det ska bli kallare på söndag iallafall. Träningsvärk har man i benen också, red på ridbanan idag, en riktig långkörare, utan stigbyglar. Aj. Men har gick såå fint. Har ökat till 15 min trav nu.

Den nya kursen Ekonomistyrning är pisstråkig och verkar jobbig. Har inte ens hunnit kolla i den nya boken än. Men imorrn ska jag inte baka nåt, utan koncentrera mig på Scott och lite plugg. Men inte överdrivet mycket plugg. Dock måste man ju fatta nåt innan man kommer till seminariet på måndag, då ska man ha gjort uppgifter. Svåra är de säkert också. Tur att man har lyssnat på lektionerna för en gångs skull. Jag hatar verkligen ekonomi. Det är för mig helt obegripligt. Det är därför jag ska bli ekonom... Det är ju dömt att misslyckas om man säger så. Aja, det är tidsfördriv iallafall...

Wille är F-R-I-S-K!!!!

Jippi!!!!! Wille är frisk!!!!!!!! Nu blir det trav i 15 min två veckor, sen ökar vi till 20 min,plus att vi får börja galoppera!! Sen sa vetten också att jag kunde börja hoppa när han var i kondition för det. Jag behöver inte vänta längre alltså. Oh my god. I can´t belive it. SÅ glad!!

Hela eftermiddagen stod jag och gjorde julgodis. Först gjorde jag "snöbollar", de var inte så goda, smakar mest ingefära, men de var fina. Sen gjorde jag chokladknäck. Det tog hundra år för mig att koka den bara för att jag inte fattade att man måste ha hög värme. Trodde bara det skulle koka över. Men det var ju omöjligt att få 122 grader annars..så nu vet man det. Kokade väl 1 timme minst! haha! Men jag har aldrig gjort knäck förr så...man lär sig alltid nåt nytt. De blev skitgoda, men usch vad jobbigt det var att hälla upp dem i alla formar!! Växte ju mossa på skallen innan man var färdig.

Fick mitt lönebesked idag också. Värsta överraskningen!! Har ju bara jobbat två gånger, men fick nästan 1700 kr efter skatt! Mohaha! Fast jag jobbade ju lör och sön, så det blir ju lite ob på det. Lagom att få det precis efter jul! Sen lär jag få några tusen till i slutet på januari.

Funderar på om man ska göra nåt mer godis idag eller om man ska slappa. Eller kanske plugga?! Blä. Den här nya ekonomikursen verkar ju pisstråkig. Säkert är den svår också. Måste de sätta alla sånna kurser vid jul. De tycker säkert det är extra kul då, de jävlarna.

Yees!!! Nu är alla tentor gjorda!!

Gud vad skönt. Hoppas det gick bra bara. Känns som om den här dagen varat i en evighet. Imorrn ska man jobba också. Halv elva tills kvart över sex. Men det är förhoppningsvis näst sista gången så...

Ikväll har man bara slappat och ätit massor med god mat. Snackat hundar, och kan inte bestämma om man är sugen på en till eller ej. Isåfall en avdankad greyhound. Men vi får se. Måste bara träna upp scotts ensamhet först, så det funkar någorlunda.

Usch, orkar inte skriva mer nu. Är bara deppad över att jobba imorrn. Det är ju så tråkigt.

Välkommen julefrid

112492-11

Imorrn är det bara snön som fattas!! När man gjort tentan imorrn, yes! Oh my, vad jag kommer känna mig lättad. Ikväll gäller det dock att lära sig nyckeltalen samt memorera all principer och förkortningar. Tur att tentan är på morgonen iallafall, så man slipper pinas hela dagen!

Tentan idag kändes rätt bra. Höll på att missa den dock! Jag stod i bara underkläderna när Tessan ringde mig tio i tolv och sa att tentan började ett?! Vi måste ju vara blinda!! Var 100 % säker på att den började två. Det blev lite stressigt, men vi kom i god tid. Herregud, snacka om klantigt om man kommit klockan två.

Ja, så ikväll blir det att plugga lite, observera ordet lite. Tänker inte sitta flera timmar idag iallafall. Jag ska förbereda julefriden. Nej, nu ska jag skriva av ett kakrecept och sen ska jag leta nya julgodisrecept på internet.

Tenta imorrn, borde väl plugga...

Suck. Men jag orkar inte. SÅ tråkigt.

Var hos Tessan imorse och pluggade typ 1,5 timme. Hundarna gasade runt som galningar. Somvanligt.
Sen åkte jag och Scott till stallet, körde förbi Rosenhill och köpte en ostmacka, en Cola light och en chokladboll. Gott! Scott och jag delade på det i sadelkammaren. Red på banan, gick jättebra faktiskt. För en gångs skull. Ska bli kul att höra vad vetten säger på måndag. Hoppas man kan få komma dit och kolla senan snart.

Suttit en timme nyss med fysiken. Ska sätta mig nu tills klockan nio, då är det efterlyst. Det får man inte missa.

Jag...orkar...inte...mer

Jag blir tokig!! Har ingen motivation alls för att plugga öht!! Jag spyr på det nu. Och sen är jag fortfarande arg att ekonomitentan inte är på torsdag som den skulle vara.

Idag har jag bara pluggat kanske tre timmar. men ska väl sitta minst en timme till sen. Vaknade inte förän halv tio (!!) imorse, och det är inte bra, då blir jag så slö. Kom inte igång att plugga förän halv tolv. Satt ett tag, sen tränade Scott lite i buren och det tar ju sin lilla tid. fick tillbaka bilen vid två, sen hämtade jag joppe i tullinge, hämtade lite saker hos pappa, skjutsade joppe och scott till tullinge och sen bar det iväg till stallet. Var inte hemma förän halv sex. Åt, sen skjutade jag mamma o co till novisen, så SÅ mycket tid har jag inte haft ändå. Man måste ju skylla på nåt. Ska väl över till tessan imorrn och plugga lite iallafall. Bra, behöver gnälla över statistiken.

Fortfarande inte fått svar frön grönan över att jag inte kan jobba på lördag. Lovar att de läst mailet men inte tänker höra av sig förän de hittat nån annan. Skit.

Nu ska jag hämta lite saft och en mandarin och fortsätta med det roliga. Puss..

Förbannat också!!!!

Tessan kom just på att ekonomitentan är på LÖRDAG!! Hade väl inte spelat nån roll om jag inte skullat jobba på lördag. Fan vad jobbigt. Mailade dem idag och hoppas att det hinner ordna någon, för no way att jag inte gör tentan iallafall. Inte alls stressande heller. Jag som sett fram emot en fredagskväll i lugn och ro, nej, då blir det plugg igen. Very fun. Inte.

Har pluggat hela dagen idag ca. Ekonomin börjar kännas bra, men fysiken blä. Fast det borde funka ändå. Tog en lång promenad med Scott imorse, ca en timme var vi nog ute sammanlagt.

Nej, nu ska man väl fortsätta plugga lite då. För det är ju så kul..

Fullspäckad helg

Den här helgen har man haft fullt upp iallafall... Inte en ledig stund, och knappt nåt plugg alls, eller jo, tre timmar idag.

I fredags var jag på middag hos min moster som fyller 45, massa god plockmat! Sen till efterrätt lussekatter, bullar, kakor, pepparkakor och kladdkaka med grädde. Måste jag tillägga att jag var så mätt så jag höll på att spy sen? Vi satt och pratade läänge sen när typ alla hade gått hem. Pratade om kriminalitet osv, min mosters man är polis. Väldigt intressant. Vi satt ändå tills klockan ett typ. Då var vi tvungna att åka hem för mamma skulle upp halv sju dagen efter, hon skulle upp till Gävle och dricka whiskey på mackmyra. Haha. Vi åkte såklart förbi pappa och hämtade Scott innan vi åkte från Tullinge.

Igår gick jag upp "tidigt" för jag skulle skjutsa Joppe till gympan. Kände mig rätt pigg faktiskt. Pluggade ca 1,5 timme, sen stack jag och Tessan till stallet och julpyntade så fint till Wille-som jag såg idag att han rivit ned och förstört den jäveln!! Red på volten, efter att Wille gjort bort sig och hoppat in i harven och stegrat som fan bara för att det var två pappor där med paraplyer. Suck, varför är jag inte förvånad. Åkte sedan hem och åt, och sen bar det av in till stan till min faster. Åt massor med chips, pepparkakor,godis och drack julmust. Hick.. Gick sedan till restaurangen där vi åt pasta. Min farfar kom sen och hämtade oss och vi körde till globen. Tessan och jag gick lite i hysteriska annexet först. Sen var föreställningen fram till ca 23.20. DÖDSTRÖTT! Men det var det värt för att se de två stooora H:na....Holsteiner Verband och Hannover!!!!!!!!!!!!!! Oh my god. Jag hade ståpäls på hela kroppen och bara NJÖT!!! Så maffiga och så musklade och så PERFEKTA! Horseball var kul också, man svedde handflatorna ordentligt kan jag säga. Sov hos min faster på söder sen, somnade som en klubbad säl.

112492-10

Imorse jag man upp kvart i åtta. TRÖTT. Sprang ned på seven eleven och köpte varsin ostfralla. Sen tog vi taxi till globen och fick åka med en barndomskompis till Helena Perssons pappa, världen är bra liten! Körde en runda i annexet idag också. Köpte endast en höpåse till transporten för 50 kr. Haha. måste ju spara mig till skandinavium. Sen var det Grand Prix och så, Roine och Isaac vann. Bra att inte äckliga Malin vann iallafall. Tog tåget hem sen, var hemma vid halv två. Åt och åkte sen till stallet. Orkade inte rida. Pluggat hela kvällen sen utom paus för mat och lite Hide and Seek (inte hela dock).

Det var min första adventshelg. Nu ska jag plugga lite till innan jag ska sova...Godnatt!