Första advent, here I come!!

Debut för jullåtar idag, högsta volymen!! Sen har jag och syrran bakat korintkakor, kokoskakor med chokladglasyr och drömmar.  Mums. Pluggade i förmiddags så jag kan baka med gott samvete. Nu har jag endast kapitel 11,12,13 kvar! Sen har jag läst klart hela boken om organisationsteori. Ibland förtjänar jag faktiskt beröm. =) Ganska ofta om jag tänker efter. Om jag har bestämt mig för att göra något så kommer jag oftast dit för jag kör järnet. Nej men ärligt talat, jag tänker såhär; visst, det känns som om man slösar massa dagar med att bara sitta och läsa och läsa, men det ger resultat i det långa loppet. Dessutom pluggar man bara en gång i sitt liv (förhoppningsvis) och sen får man det jobb man förtjänar. Vd för Astra Zeneca om 3 år menar jag. Så KÄMPA PÅ FÖR FAAAN!!!!!!!! Don´t give up.
Det luktar kaninkiss om drömmarna som just kom ut från ugnen. Nice. Kisskakor. Vad sugen man blir.

Ikväll börjar Maggankursen. I love Maggan! Hon förstår mig perfekt alltid. Och Wille och jag har blivit så himla mycket bättre, det ska bli kul att visa oss igen. Hoppas vi får hoppa också, love it!! Vad jag älskar mycket idag. Måste bero på att det är juletider. Fan vad det svider i näsan från ammoniaklukten från drömmarna....! Blä! Inte ens sugen på att smaka dem. Urk. Lika bra för jag håller ju på att banta. Iallafall intalar jag mig att man blir mer slimmad om man tänker på att man ska börja träna och äta nyttigare. Om det vorde så enkelt. Fast det är vissa småsaker jag vill rätta till. Typ bort med fettet på magen, det som ligger precis under skinkorna och lite på armarna. Muskelmassan (den ickeexisterande) är jag väl ganska nöjd med. Det som gäller är att minska på fettmassan. Ner 2-3 kg kanske? Vad ska man väga när man är typ 165-166 cm, någon som har koll?

Nu ska jag plugga seminarietext.

Snöregn

Just nu är det snöregn ute. bli liiite, liiiite kallare bara! Pliiiiiiiis?
Snygga bilder på mig och wille från tävlingarna finns på madick.se, tror jag ska beställa en hel bunt.
Det var ju inte speciellt dyrt så...
Ikväll ska jag PLUGGA för fullt och titta på grey´s anatomy..I love.
Gymmade igår och körde lite "spinning", fy fan vad död jag är i benen idag. Jag kunde knappt rida, hade ingen ork alls till att hålla om med skänklarna eller nånting! Hemskt. Kändes nästan som om benen bara hängde där..helt lealösa.
Fasiken vad jag är hungrig..tror jag ska gå upp och hjälpa till att fixa lite käk...

Låång tävlingshelg

Äntligen är denna långa helg över. Har gått upp 06.30 både lördag och söndag. Tävlingarna har gått över förväntan faktiskt. På lördagen blev det en placering och idag var det nästa igen. Sista ritten blev lite av en miss, jag tyckte jag red superdåligt, men ändå hade jag "bara" 8 fel!! Det måste ju tyda på nåt iaf.
Markarbetet har verkligen gett utdelning, han var hur fin som heslt på framridningen och jag tycker jag har fått mycket bättre koll på tempot också. Sen har jag ju faktiskt inte tävlat så länge, och inte ridit på den här nivån så länge, så jag har ju orutin så det sjunger om det. Man märker det när det blir större tabbar. Men,men det är inte så mycket att göra åt.
Ligger efter som fan i mitt pluggschema nu också, pga av att jag inte pluggat nåt fre-sön. Har dock läst en av saminarietexterna iallafall. Bravo. Tessan och jag var åtminstone så smarta att vi hade vett att dela upp det.
Jag är så äckligt trött så att jag är helt yr i huvudet. Men jag ska kolla på van veeteren ikväll och sen blir det SOVA. Prisa gud. Imorrn behöver jag inte gå upp förän åtta heller. Prisa gud igen.
Måste börja handla julklappar nu också..och skriva en ordentlig önskelista.
Nu måste jag gå och dricka vatten.

En flitig tisdag, eller flitig vecka kanske?

Herregud, jag bara pluggar och pluggar känns det som. Och det värsta är att man aldrig kan känns sig nöjd. Jag kan aldrig säga: "Yes! Nu har jag läst klart det här och kan unna mig nåt annat en stund.." Nej, nej. Alltid är det mer som ska göras, läsas och skrivas. Och om man gör något annat, såsom att titta på tv eller så, så har man ständigt dåligt samvete. Jag måste planera lite och sätta upp "scheman" för varje dag, så jag kan slappna av emellanåt. Känns som om man behöver det. Nu ska jag börja kolla upp frågorna inför seminarium 2 också. Som tur är har jag varit tillräckligt flitig och läst klart alla texterna. Det var bra gjort av mig...
Imorrn ska vi träffas och skriva klart skiten. Känns redan nu som att jag vet att det kommer gå åt h*vete...
Höjden av taskighet är att de har satt upp b-uppsatsen över jul.....tackar!!! Det innebär att man säkert inte kan slappna av under hela julen heller. Ibland är det verkligen kul att plugga.

Träningen idag gick superbra. Wille hoppade som en känguru och jag flög omkring som en vante, precis som det ska vara! Haha! Hoppas verkligen jag kan hålla tungan rätt i mun på tävlingarna i helgen också. Vill prestera ett bra resultat sista tävlingen för säsongen... Helgen efter är det Maggan-kurs också. Ska bli jättekul, jag missade ju senaste omgången. Det blir nog inget globen för mig iår. Tyvärr. Det har ju blivit som en tradition, men det känns som om det varken finns tid eller lust att gå på det. Särskilt inte när det är islandshästtema!!Blä. I hate islandshästar.

Ät aldrig

image34

Den här skiten!! Smakar...sött som sjutton, äckliga hårda kesobitar i som känns som smågrus...mot slutet mådde man tillochmed illa...

Meningsfull paus i studierna

Min kvinnliga sida:
[x] Köpt en hårfön?
[x] Sminkat mig i annat avseende än att se rolig ut?
[x] Följt med som smakråd vid en shoppingrunda?
[x] Pratat känslor?
[x] Tänkt på att matcha mina kläder?
[x] Berömt en person av manligt kön för sitt utseende?
[x] Ringt upp en person utan konkret syfte?
[x] Funderat på namn åt mina barn?
[ ] Insett storheten hos Barbra Streisand?
[x] Druckit Cosmopolitan?
[ ] Sett ett avsnitt av "Sex and the city"?
[ ] Sett två avsnitt av "Sex and the city"?
[x] Känt mig sugen på en kopp te?
[x] Känt glädje över att få blommor i present ?
[x] Gjort någonting romantiskt på eget initiativ?
[x] Blivit arg utan anledning?
[x] Gråtit efter 9 fyllda år?
[  ] Brytt mig om H&M:s val av modell?
[x] Pratat skvaller?
[x] Varit arg/sur utan att tala om det?
[x] Kramat en kille?
[x] Dansat? 
Poäng: 18/22

Min manliga sida:
[x] Ljugit om hur mycket jag har druckit?
[x] Ätit en blodig stek?
[x] Läst en biltidning?
[x] Framgångsrikt använt en borr, hammare och diverse andra redskap?
[  ] Lovat att ringa dagen efteråt och sedan struntat i det?
[x] Skött grillen under en grillfest?
[x] Läst en bok av Jan Guillou?
[  ] Läst ett nummer av slitz?
[  ] Dunkat någon i ryggen i syfte att få denne att känns sig uppskattad?
[  ] Känt mig hungrig efter att ha ätit en hel pizza?
[  ] Gått på en Ulf Lundell-konsert ?
[x] Använt händerna till att slå någon i syfte att skada denna person? (tveksamt svar)
[ ] Sett alla Die Hard och Rockyfilmerna?
[x] Diskuterat bröst?
[ ] Gjort lumpen?
[x] Läst nick hornby?
[x] Känt mig nödgad att bräcka någon i armbrytning?
[x]Känt mig häftig över att åka jättefort i en bil?
[ ] Enbart stirrat snettuppåt vid besök på en pissoar? (aldrig besökt en pissoar tror jag.)
[x] Lagat någonting på egen hand?
[x] Skrikit "kom igen nu gubbar" på en fotbollsplan?
[x] Tävlat i att dricka öl? (tveksamt svar även här...)
Poäng:14/22

Tur! Jag är nog kvinna trots allt.

Onyttiga veckan snart över

Vad hemskt. Denna vecka har jag bara ätit massa skit.
Onsdag: massa chips, ost, godis, glass, chokladmousse
Torsdag: chips, godis
Fredag: ostar, massa bröd
Lördag: chips med lite dipp
Söndag: en pepparkaksbulle på rosenhill,massor med gooooda ostar..tyvärr..kanske lite pecannötsglass också
Ni hör ju!!!

Hela den här veckan ska jag bara äta tre riskorn per dag. Maxintag. Och då ska det vara fullkornsris.
Och springa ett par ggr. Men man "hinner" ju fanemej aldrig. Jag ska alltid till stallet, och sen blir det ju kolsvart kl 4!! Nej, nu får det vara nog. Snart kommer ju svullarmånaden december också. Herregud.
Måste få arslet ur vagnen...

Kryssning, tjejmiddag och mycket annat!

Här har det hänt grejjer. Kryssningen blev lyckad, även fast Viking buffé inte var någon höjdare precis. Roligast var klart när tessan fick tre drinkar över sig, haha!!
Igår var jag på tjejmiddag hos jossan, det var skitkul. Vi insåg nog hur jävla gamla vi blivit, när vi håller på att snacka barn, preventivmedel och giftemål(!!!!!!). Jag säger bara en sak: Cinderella om 40 år!!
Vad hemskt.
Vi satt uppe och snackade tills att vi insåg att klockan var halv två. Hoppsan!
Känner mig helt dödstrött idag....men det blir nog inte så mycket gjort idag iallafall. Ska väl plugga lite och åka till stallet. Ikväll ska jag bara vara hemma och slappa, och äta alla goda ostar som vi gav till pappa på fars dag. Mums.
Nej, nu måste jag faktiskt gå ut med den stackars hundensom fortfarande inte fått gå ut idag...

Jag ser det snöar, jag ser det snöar, det var väl roligt hurra!

Snö, snö och åter snö. Man har saknat det, men nu är det här. =) Älskar vintern. Allt känns mycket fräschare när det är kallt och fruset. Man slipper den här vedervärdiga leran överallt. Det jobbiga är väl att man lättare fryser istället...men det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder.
Dagen började inte så bra. Gick upp 06.30 (bara det är ju hemskt) och fick sen skjuts till skolan, självklart var det kö i hundra mil så jag kom försent även fast jag åkte kl 07.30 hemifrån. Suck! Jag hatar att komma försent, och det är ännu värre när det är ett seminarium det gäller. Men nu har jag iallafall fått vinterdäck på bilen! Sen var jag och hämtade ut min kursbok som jag har börjat läsa. Så tråkig var den faktiskt inte!

Imorrn åker vi med Cinderella på kryssning! Ska bli jättekul och gott!! Jag blir förbannad om buffén är äcklig! Då tänker jag rosta fisken i brödrosten som de gjorde på silja line. Man kanske ska passa på och shoppa lite? Jag tänker iallafall köpa en ny mascara, min är helt slut nästan. Ska inte köpa något godis, det är jag säker på.
Och hoppas att personalen är lite trevligare än de var förra gången man åkte, jäkla tjurskallar.

Slänger in lite bilder på Scott och hans nya kusin, Cassini 3,5 mån.

image31

Vem dödar vem först?

image32
Den ena är lite större än den andra

image33
Scott har övertaget, men Cassini hugger med sin tandlösa mun

Hund med damp
http://s93.photobucket.com/albums/l41/micaelakarlstrom/?action=view&current=ScottCassini007.flv

Händelselös fredag

Jag hatar fredagar ibland. När de är så extremt tråkiga. Som ikväll. Blä. Det finns ingenting att göra, och då menar jag verkligen ingenting. Funderar tillochmed på att börja läsa den andra artikeln till seminariet. Kanske är ganska smart att göra det nu, så har jag mer tid att läsa boken sen. Man kan ju börja iallafall.

Jag är så jävla  trött på folk som inte kan ta eget ansvar. Ikväll får jag ett sms, om att helgpassen för imorrn ännu inte är fyllda!! Men HALLÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ!!!!!!!!!!!!! Jag blir så trött. Varför ska jag behöva göra extra mycket bara för att andra inte orkar göra något. Nej, det är slut med det nu faktiskt. Man får lära sig att titta, hur mycket har alla andra gjort och hur mycket har jag gjort?? Då kanske man får ta dubbla pass någon dag, om man inte haft några pass andra helger. Fy fan för folk alltså. Nu kommer jag behöva skriva en jäkla text och sätta upp på tavlan för att förklara hur saker och ting ligger till. Alla kommer tro att jag är någon jävla surkäring, det kanske jag är också, men jag vill ha ordning och reda!!

Tråkig läxa!!

Fan vilken trist "läxa" vi fick till seminariet...läsa två artiklar om organisationsteori på engelska. De är skitsvåra att fatta, och vi ska dessutom skriva lite om dem och kunna presentera dem på tisdag. Neeeej.... Det är 35+16 sidor att läsa. Happy day.
Ikväll blir det iallafall restaurang och bio... Ska bli kul, först ska man genomlida en ridlektion i den här kylan, hua! Tur att man blir varm när man rider iaf.

Orkar inte sova

Ibland har man bara ingen lust att sova. Som nu. Jag är icke trött.

Fick veta ikväll att min farfar (!) tydligen blivit uppklådd av nån jävel i stan!! Hur fan går det till?? Vem ger sig på en 75-årig "gubbe" på det viset? Det är ju inte klokt. Jag tror att han hade fått några brutna revben och lite annat. Synd var att han inte ringde polisen på en gång. Vart är denna värld på väg? Det är aldrig man mot man, med knytnävarna som det var förr. Nej, nu är man så "modig" så att man ska ha med sig knivar, pistoler och tillhyggen. Man kan även inte vara själv när man slåss, utan man ska helst vara 25 man mot en stackare. Och sen helst hoppa 14 ggr på personens huvud, och sen grina i rättssalen och påstå att man inte hade ett uppsåt att skada. Yea right!!! Är man så jävla dum så att man inte ens fattar att man skadar nån genom att slå med golfklubba/basebollträ eller hoppa på någons huvud, så är man ändå för farlig för att vistas i samhället, lika bra att man sitter i finkan då!!
Det är ju hemskt, att man inte ens vågar säga till om man ser att någon blir slagen. Sannolikheten är ju ganska stor att man själv får en kniv i magen. Eller blir ihjälsparkad för att man sa åt nån att inte pinka i porten. Vad fan är det för fel på folk?? Vad beror detta på??? Tänk om det bara blir värre och värre...hur kommer samhället se ut om 20 år t.ex.?
Och jag är så trött på alla snorungars kaxiga attityder och resonemang. Kanske har rätten att stå upp för sig själv och ta för sig blivit helt snedvriden?
Och varför är det bara killar som håller på på detta viset? (ja, statistiken säger det..)
Beror det på andra fysiska och psykiska förutsättningar (såsom mera testosteron), eller på samhället/föräldrars sätt att uppfostra killar? Jag blir bara så jävla trött. Trött på att man som en vanlig fredlig människa ska gå runt och vara försiktig eller tillochmed rädd för att idiotmänniskor tror att de kan göra vad som helst.

Samma sak med alla dessa mördare, kvinnomisshandlare, barnmisshandlare, våldtäktsmän osv. Hur fan ska de någonsin kunna leva ett normalt liv eller bli friska? Det är ju helt omöjligt. "När jag var 35 så mördade jag 2 personer, men nu lever jag ett bra liv och har fru och barn..." Visst. I vilken värld då? Och de klassas inte som psykiskt sjuka... I min värld finns det ingen chans att de som mördar någon med berått mod är friska i huvudet. Nej, det är de inte. Och de blir inte bättre av fängelset. Snarare mer hårdhudade. Och snart faller de dit igen. Visst, vi alla är kapabla till att döda någon, om vi skulle vara tillräckligt pressade. Men inte hej vilt åt höger och vänster.
Så, vad gör man med dessa människor då? Det är frågan. De kostar bara samhället massa pengar, krasst sagt. Dessutom förstör de folks liv.Kan man inte hitta någon annan planet där man kan dumpa dem, så kan de slåss och mörda varandra så mycket de vill? Bra idé. Inte så trolig dock.

Hmm. Svårt det här. Om alla människor bara vore snälla och trevliga, som de flesta faktiskt är. Men många är också störda. Men detta är väl inget jag kan lösa just nu iallafall, så det är väl dags att sova...
Puss och godnatt!!

Städa,städa..

Ibland får jag städmani. Det fick jag idag. Så nu har jag dammtorkat och städat hela huset. Och ätit hämtthaimat. Det var säkert gott, men jag har inte fått tillbaka lukt- och smaksinnet än så jag kan inte uttala mig om den saken.

Ikväll är det träning, ska bli skitkul. Längtar verkligen. På torsdag ska vi (jag,pappa,joppe) åka till heron och äta och kolla på bio. Blir troligtvis Bourne Ultimatum eller Elizabeth:The golden age. Man måste ju kompromissa, action är inte direkt min favvo. Solstorm måste man ju se, fast det kanske blir med tessan, Persbrandt-fan som vi är.

Nu ska jag fortsätta dammsuga!

Ny kurs idag..

Grundläggande organisationsteori! På nåt sätt verkar det roligare än jag trodde det skulle vara. Det är faktiskt intressant måste jag säga. Nördigt men sant.
Förkylningen är betydligt bättre idag, jag kan röra mig relativt fritt istället för att ligga däckad på soffan som jag gjort de senaste 3 dagarna. Slöseri! Jag vet inte om jag har feber, men har jag det så är det betydligt mindre feber än igår.

Scott fick vara själv idag när jag var i skolan. Men tror ni inte att han skällde när jag kom hem! Varför gjorde han det helt plötsligt? Han har ju klarat det här jättebra de senaste gångerna. Aja, det är väl inte kört bara för det. Han har ju inte direkt fått någon stimulans de senaste dagarna, när jag bara har legat på soffan och sovit. Dessutom tror jag inte att han hade skällt så mycket/länge, då han inte verkade så uppspelt. Det är bara att jobba på...

Tror jag ska ta bilen bort till lida och ta en promenad, både scott och jag behöver röra på oss skulle jag tro.

Förbannade jäkla förkylning

Shit. Jag är verkligen superduperförkyld!! Febrig och snorig.... Och jag som skulle gå på fest ikväll, men det blir ju ingenting av det såklart. Trist. Knappt så jag orkar sätta mig i bilen och åka till stallet! Och sen måste jag rida också, gjorde aldrig det igår....orkar inte!!!!!!!!
Tentan igår vete fan hur den gick då jag kände mig helt konstig. Jag kunde inte ens koncentrera mig eller tänka alls. Fast jag borde ha klarat den, trots flummiga frågor.
Nä, nu ska jag väl åka ut...
Fasiken vad man blev överraskad inatt, när jag vaknade för att för 100:e gången snyta mig, och det låg 10 cm nysnö ute! =)

I löööööööööööööve Per Gessle

Och jag ääälskar den här låten. jag är kär i den. blir helt varm inuti när jag hör den.

om du kommer ihåg
det var nästan igår
du var oemotståndlig
i ditt bruna hår
om du kommer ihåg
vad du kände just då
du visste från början
det skulle bli vi två
om du kommer ihåg
det var nästan igår

och jag kommer ihåg
hur mitt hjärta det slog
hur fingrarna sökte
hur läpparna log
och jag kommer ihåg
vad jag tänkte just då
jag tror att du anade
det skulle bli vi två
jag kan komma ihåg
det var nästan igår

vi var tillsammans hela natten du och jag
jag minns du sa att du var ensam liksom jag
och jag minns den första gången
dina ögon svarade ja

och jag kommer ihåg
nästan nu, nästan här
det sägs att tiden står stilla
när man blir kär
och jag kommer ihåg
vad jag önskade just då
att tiden stod stilla
i månader, år
jag kan komma ihåg
det var nästan igår


och vi dansade hela natten du och jag
jag minns du sa du bodde ensam liksom jag
och jag minns den första gången
dina ögon svarade ja


Per Gessle är sommar. Jag blir tillochmed nästan gråtfärdig när jag lyssnar på hans låtar. =)

Skräckupplevelse i skogen idag:
Var ute och red med en tjej idag. Vi galopperade fram på en väg, och helt plötsligt så såg jag nåt stort mörkt lite längre fram, precis vid vägen. Först fattade jag inte vad den var, men det var en enorm ÄLGKO! Oh my. Vi vände hur fort som helst och galopperade/skenade tillbaka, hela tiden kastade vi blickarna bakåt för att se om den hängde efter. Fan, jag fick en hjärtattack. Men det är ju halloween så...