Hektiskt och träningsvärk?

Några veckor framåt kommer det bli mycket för mig att göra. Dels byter vi massa system på jobbet som gör att vi kommer få jobba massor, dels ska jag flytta Armstrong till nytt stall (:-)), det ska bli jobbfest, tjejmiddagar, födelsedagar osv. Men jag gillar att ha fullt upp! :-) I måndags var och några kompisar på Robyn. Jävlar vad bra det var! Hela Cirkus bara stod upp och dansade och diggade. Det var sjukt bra låtar, och man var i princip både blind och döv när man gick därifrån. Bild från dn.se

Armstrong känns lite stum i ridningen just nu, jag vet inte vad som har hänt riktigt... Red ordentliga pass i både onsdags och torsdags sen fick han vilodag på fredagen. På lördagen tyckte jag han kändes konstig, kändes nästan som om han var halt på fram? Tänkte att han kanske fått träningsvärk. Red ut i söndags en kort lugn sväng med lite trav och han kändes fortfarande stum och kort i fram. Men inte på hemvägen, hehe, då kunde man gå på fint. Han fick vila måndag, då jag skulle på konsert. Igår kändes han fortfarande stum. Hmm, jag är glad att jag ska till veterinären imorrn så jag kan få ett svar på vad detta kan vara. Kan det verkligen vara träningsvärk som sitter i såhär pass länge??

Nya tider

Om en vecka flyttar vi till ett nytt nybyggt stall på gården. :-) Där får vi tillgång till spolspilta, sadelkammare, foderrum, stallgång och inneboxar. Nog för att jag gillar utebox på sommaren...men på höst/vinter är det sådär kul. Alla täckan blir blöta, man måste alltid ha stängd överdörr vilket innebär att hästan blir väldigt "instängd".
Hur som helst ska det bli spännande och känns som en nystart. Börjar längta efter att få åka iväg och tävla litegrann nu...

Våren är på väg

Dessa fina ramar fick jag på min födelsedag förra året. Fina va?

Det börjar vända

Nu börjar jag äntligen se ljuset i tunneln. I torsdags hade jag ett riktigt hallelulja moment då Armstrong för första gången (någonsin/på mycket länge) bjöd framåt i galopp i ridhuset på eget initiativ! :-)
Det går inte att beskriva hur glad jag blev, nästan så att jag blev gråtfärdig och vilja bara skrika rakt ut ÄNTLIGEEEEN!! Han fick massor med beröm och verkade tycka att det var riktigt kul. I fredags fick han vilodag och igår hade Tessan hand om honom. Lyxigt med två stallfria dagar, det har jag inte haft på väldigt länge. Igår gick jag på stan med mamma o Joppe, vi shoppade en del i Sturegallerian. Efter det blev det en promenad på Gärdet.
Idag hade jag tänkt rida ut men insåg att det inte var någon bra idé, Armstrong verkade ha vårkänslor och pep ut ur boxen och bara stod och studsade när jag skulle spänna sadelgjorden. Det blev ett ordentligt pass i ridhuset istället med en avslutade skrittur ute i solen. Han var riktigt fin i traven idag, bara flöt fram och bjöd ordentligt. Galoppen var svårare, tycker att han tippar huvudet åt ena hållet, alternativt förböjer sig. Så det är nåt vi får jobba på, men det är kul att man börjar känna detaljerna mer och mer. Förut hade man fullt sjå att bara få honom att trava! Jag känner att dressyrlektioner skulle vara på sin plats, jag sitter som en kratta i sadeln. Står på tårna, tippar framåt osv. Usch!

Inte mycket till ridning

På tisdagar och onsdagar är det hoppträningar i ridhuset vilket är lite jobbigt för oss som har hästar som INTE går ihop så fint med 10 hästar som galopperar (snabbt!!) med bara några centimeter till godo från oss.
På tisdagar brukar Armstrong få vila men idag tänkte jag att jag skulle prova att rida honom. Jo, tjena. Det första som hände var att han bockade när det häst galopperade förbi. Sen var han väldigt spänd, så jag gav upp. Blev väl totalt kanske 15-20 min ridning, värdelöst!
Nu längtar man nåt otroligt till vår och sommar. Tänk att hinna rida ut efter jobbet! Bara att slippa frysa ständigt och jämt känns som ett enormt plus.
Imorrn kväll blir det nya tag med ridningen. Tror jag ska köra på lite upphöjda cavalettis för att fortsätta bygga muskler rygg/rumpa på honom. Veterinären tyckte att han såg fint musklad ut sist, så det är väl bara att köra på i samma spår jag gjort hittills.