25 timmars söndag

Tänk vad dagen blir längre bara för att man lägger till en timme? Inte klokt.

Idag har jag äntligen fått tummen ur och fixat färdigt mitt CV. Har också lagt in den på en hel massa jobbdatabaser och sökt ETT fjuttigt jobb. Haha! Men, nya tag imorrn. Orkar inte mer just nu bara...

Helgen började inte så bra. Fick inse att min häst är skogstokig och ohanterbar. Han slet sig TVÅ ggr och skenade runt som en galning över hela stallområdet. Pinsamt. Så nu är det skrittmaskinen som gäller ett tag framöver. Måste ringa till min veterinär imorrn och be om mer lugnande jag kan ge honom tills han får sättas igång ordentligt. ;-) Men jag har iallafall bokat in en privatlektion för KG, pratade med honom idag, och han ska hjälpa mig att tukta hästdjäveln litegrann. :-) Kan verkligen behövas.

Jäklar vad jag är mätt. Åt middag på Da Luigi idag, Bresaola-pizza. Mums! Min favorit... Sen har jag bara suttit vid den här jäkla datorn och klickat. Imorrn ska jag dock jobba, så det är väl läggdags för mig vid det här laget. Hundarna ska bara ut först... Godnatt!

Biolight


När jag och Tessan skrev vår C-uppsats i FEK för ca 2 år sen så intervjuade vi ett företag som heter Biolight. Vi pratade med uppfinnaren, och det var väldigt intressant och jag trodde direkt på produkten. Nu har de kommit mycket längre på marknaden vilket är väldigt kul, jag har sett produkten på flertalet hästtävlingar. Själv var jag väldigt sugen på att prova produkten på min dåvarande häst som hade problem med kotleds- och hovledsinflammationer. Själva apparaten är lite för dyr för att köpa och använda själv, men man kan hyra den för ett par tusen per månad. Då kan man ju gå ihop ett par stycken i stallet och hyra ihop, och sen är det en kostnad på ca 30 kr per behandling (man stoppar i ett kort i apparaten varje gång man behandlar). Det är spännande med ny teknik tycker jag...

Texten nedan är hämtad från Biolight.se


För hästar och ryttareBiolight, ett komplement till andra behandlingsmetoder 

Syftet med att behandla med Biolight är inte att ersätta andra framgångsrika behandlingsmetoder. Bäst resultat får man genom att använda Biolight som ett komplement till andra metoder. Den elektromagnetiska strålningen är vid de aktuella våglängderna (färgerna) helt ofarlig och stör inga andra läkningsprocesser men ger ofta ett välbehövligt extra tillskott av energi (=snabbare läkning).

 

Erfarenheter visar att det finns skador som läker effektivt med enbart Biolightbehandling men det är svårt att på förhand urskilja dessa indikationsområden utan att tillfråga veterinär och utan tillräcklig erfarenhet av att utföra behandlingar med Biolight.

 

Man bör därför vända sig till veterinär i samband med alla typer av skador där man normalt hade tillfrågat sådan expertis.

 

Två viktiga faktorer

 

1.  110 ljusstrålar från en roterande diodplatta förser ett tämligen stort område med elektromagnetisk energi. Jämför detta med ljuset från en enkel stråle.

2.  Sammansatta behandlingsprogram är betydligt effektivare än en enstaka våglängd

 I dessa två observationer ligger en väsentlig del av förklaringen till att Biolight® leder till en så snabb läkning jämfört med tidigare prövade metoder. Ett mångårigt forsknings- och dokumentationsarbete har gett oss svaren på en hel del frågor kring ljusets läkande effekt även om vi ännu inte vet allt. En del av förklaringen kan ligga i att Biolight utgår från ett helhetsperspektiv.

 Kombinerade program

En Biolightbehandling är ett sammansatt program som underlättar läkning. Behandlingen har sex faktorer som utgångspunkt;

 

1.  Dämpning av den inflammatoriska processen

2.  Smärtlindring

3.  Läkning

4.  Prestationsförberedande

5.  Borttransport av slaggprodukter

6.  Bestrålning av ett stort område

 Ljusenergin katalyserar läkningen

 

1.  Kombinationer av våglängder och pulsfrekvenser i olika program

2.  Instruktioner visar behandlingsprogrammen för specifika skador

3. Varje typisk skada kräver en unik kombination av behandlingsprogram

4. Acute, Follow up, Drainage 1, Energy, Drainage 2, Acupuncture, Wound och Preparation,

5. Varje behandlingsprogram tar mellan 4,5-10 minuter

6. Behandlingsfrekvensen beror på skadans art och omfattning

 Fördelar med Biolight® vid behandling av hästar

1.Stort område belyses – 110 lysdioder

2.Snabbare läkning och rehabilitering

3. Välbefinnande och prestationsförmåga ökas

4. Behandlingen är lätt att lära och enkel att utföra

 

Erfarenheter från Sverige och Norge 

1.Även om forskningen nästan uteslutande har gjorts på människor ökar nu användningen snabbt inom hästsporten.

2.  Inom den svenska ridsporteliten använder allt fler Biolight®

3. Sedan ett par år tillbaka har somliga stall utfört egna utvärderingar, dock utan jämförelse med en kontrollgrupp.

4.  Trots avsaknaden av kontrollgrupp har man ändå kunnat sluta sig till att Biolight® har en avsevärd positiv effekt på läkningen av flertalet normalt förekommande skador inom sporten.

5. Liknande erfarenheter har gjorts i Norge.

 

Team Zetterman

 ”Biolight är den överlägset mest effektiva produkten vi använt.”

    Royne Zetterman


Alltså det här med att storhandla...

Vet inte riktigt om det är nåt som är min grej...

Ser mest jobbigt ut faktiskt..


Crazy Horse

Kan man be veterinären att skriva ut lugnande för sisådär tre år framåt?? Igår red jag Armstrong för första gången utan lugnande. Jisses. Han stod och tjöt och bockade redan när jag skulle hoppa upp på honom från pallen vid stallet. :-S Sen fick han världens anfall på väg från stallet, bara bockade och stegrade som en galning och det var SÅ nära att jag flög av. Hjälp vad hjärtat bultade kan jag säga. Sen gjorde han så några ggr till. Mitt i allt elände var det en idiotkärring som hade gömt sig bakom en jäkla gran i skogen så hästarna blev skiträdda, trodde jag skulle få skena hem. Armstrong bara stod och skakade efteråt och han brakade genom halva skogen för att slippa gå nära den platsen där hon hade stått. Idag red jag ut igen. Det gick bättre för jag har lärt mig nu hur man ska bryta de där tokanfallen. Man måste köra militärkommandon med mörk mansröst. Haha. Men jag är stolt att jag satte upp idag igen, var rätt knäsvag igår när jag steg av kan jag säga. Men på´t igen bara! Annars fegar man bara ur.

Thank god it's friday night...

...imorrn! Imorrn blir det tjejkväll med drinkar hos Anna, så KUL! Sen kanske man slirar ut en sväng, får se varthän det barkar. Idag har jag gjort absolut ingenting. Förutom att städa ett akvarie, hur fan kan man skaffa fiskar?! Snacka om onödigt jobb....

Åka pendeltåg

..jag är en loser baby jàg har inget körkort! Jo det har jag men hade ingen bil för tillfället. ;-) Har varit och knäckt lite kotor. Usch och blä. Men eftersom jag är van att åka kommunalt ända till barkarby tycker att dessa 20 min på tåget är small shit. Lyssnar på Melissa Horns Kan inte skilja på. Mkt vacker låt... Idag hade jag tänkt söka jobb och så men lagom tills kl slog 12 på dagen kom migränen som ettbrev på Posten. Jippi. Bara att svälja en Ipren och dra täcket över huvudet. :-S sov tills halv två.. Nu ska jg till stallet.

RMI is the shit

Vad kan RMI stå för då tänker ni? Fundera på det. Hösten är verkligen här nu. Jäklar vad kallt, mörkt och regnigt det var imorse när jag stack till jobbet. Blir nog detta jobb mån-ons varje vecka tills man hittar nåt på heltid. Rätt soft men samtidigt är man sjukt taggad på att skaffa sig nåt seriöst. :-) Men så ska det vara. Och det vore skönt att slippa den långa resvägen. Och kunna flytta hemifrån någon gång under sin livstid kan ju vara att föredra!! Haha. Nej men ärligt talat går det ingen nöd på mig. Nu tror jag att jag ska läsa en bra bok. Imorrn ar jag sovmorgon. Morgondagens äventyr blir att åka kommunalt till södertälje för att gå till kiropraktorn 3 min. Jättekul. Verkligen.

Ett glädjande besked

Jippi!!!

Det gick jättebra på kliniken idag. :-)

Armstrong var i princip helt bra nu. Ingenting alls på böjprovet!! Men för säkerhets skull så behandlades han i båda bakknäna igen och så ska jag skritta i tre veckor (30-45 min) uppsuttet. Fick med mig lugnande också som han ska få för att hålla sig i skinnet när jag sitter på honom.

Så jag är på superbra humör trots att jag håller på att bli sjuk. :-D