Ny blogg för hundarna

Hundarna har härmed fått en egen blogg. Länken till den är http://scottochgino.blogg.se !

Nya frisyren

Igår...bara hände det. Jag snaggade av mig håret. Men ärligt..vad sjutton...det blev pissdåligt senast jag klippte mig hos nån inkompetent elev i s-tälje. Så nu åkte skiten av. Efteråt sa frisören; Du passar i det där! Det var skitsnyggt!
Så det kanske inte var helt fel ändå. ; )







Ville ta ett foto bakifrån med den var skitsvårt. Det är iaf mycket uppklippt i nacken!

Sunny day

Hej allihopa!
Skön dag idag. Började med en hundpromenad på en timme ute vid stallet. Sen tog jag och pappa en kaffe och bulle vid Rosenhill. Just nu sitter jag hemma hos mamma och ska strax börja plugga. Jag köpte lite proviant på vägen hit.



Så soligt ute. Satte mig en stund ute och solade, men ibland försvinner solen bakom ett moln och då blir det ISKALLT! Usch.

Ibland går det trögt...

Har suttit ca 1,5 timme med bakgrunden till uppsatsen. Hittills har det blivit en knapp sida. Kul. Aja, har iaf börjat tänka och det är ingen panik än. Tessan och jag satt och planerade litegrann idag på dagen. Sen åkte jag iväg till Wille. Ledde honom ca 20-30 min. Sen dess har jag suttit här och skrivit. Tänkte att jag skulle ut och springa ikväll. Fan vad trsit..men kom igen!! Det tar bara 20 min ju. Och man blir ju fit. Jaja. Ska!!

När jag har ätit massa onyttigt i flera dagar blir det som ett beroende. Man blir sötsugen hela tiden. Försöker vänja mig av med det..men det är svårt. Har blivit nåt onyttigt varje dag sen jag kom hem, men vad sjutton..man måste ju få njuta..dessutom rör jag på mig hela tiden. Och det är långt kvar tills beach 2009. Hehe. Tur att man har nån slags självbehärskning..annars hade jag varit skitfet vid det här laget.

Nu är det bara att sätta på sig löparkläderna...SUCK!!!

Unna dig en semla!

Idag är det fettis-dagen. : ) Detta har jag såklart uppmärksammat och ätit en semla med Tessan ute på rosenhill. Men, en semla innehåller bara 350 kalorier vilket man förbränner på en entimmespromenad, så innan semlan var tessan och jag ute och gick 1,5 timme.

Sen ut till wille. Tyckte han var ren vid longering och kände inte direkt nåt vid ridning heller. Men frågade stallchefen och hon tyckte han såg oren ut. : ( Så det blir vila ett par dagar till för honom. Han var som en tickande bomb kan jag säga. Kul det blir att sätta igång honom sen. Usch!

I em ska jag plugga. Tessan och jag har bokat in ett uppsatsmöte imorrn. Skönt att komma igång!

I'm back

Hej allihopa!
Nu är jag tillbaka efter fyra lååånga annorlunda dagar i en helt annan värld. Massor med hästsport. De roligaste ögonblicken var:
* Minnas ritt med Don Charly, fy sjutton vilket häftigt program och jäklar vad bra de var!!
* När Brink och Briar vann küren! Applåderna ville aldrig ta slut, det var ju hans sista tävling på hemmaplan! Över 11000 människor som bara står upp och applåderar oavbrutet i typ 30 min... Brink blinkade bort x antal tårar...
* När Svante Johansson och Saint Amour vann Världscup-hoppningen. Vilken hyllning han fick! Nästan i klass med Briars. Han kunde knappt hålla tårarna tillbaka.
* Roffes clinic. Fan vad bra han är!!





Nöjd är jag. Oj vad jag har ätit massa mat och annat..hrrmm..mindre nyttigt.. Men nu är det tillbaka till andra bullar!

Jag får väl redovisa vad jag köpte..hehe...

Back on Track täcke till scott
Cool on track spray
Hundgodis, tuggben, hundleksaker
Ridhandskar
Groomingbag
Svarta Eskadronfleecelindor
Pälsglans och läderfett
Blårandigt Horseware Rambo täcke (fleece)
Hinkar (mjuka, rosa och lila..fråga mig INTE varför??)
Scapa schabrak och huva, mörkgrått
Jack Russell kopp och musmatta...don't ask

Hmm..det var väl det tror jag? Kanske kommer på nåt mer senare.

Nåja. Idag var jag ute i stallet och kollade på Markneträningarna..och sen kollade jag hur wille såg ut. Såg ingen hälta på rakt spår, och inget på böjt. Jag ska rida honom imorrn och se hur han känns. Hoppas han är bra nu, annars blir det ingen tävling på botkyrka den 8:e mars... Han var iaf superpigg när jag ledde honom, gick med krökt nacke hela tiden och tuggade på bettet (som inte fanns eftersom jag hade grimma..haha).

Imorrn..plugg kanske? Borde plugga. Får panik över uppsatsen. Drömde i förrgår att vi kom till skolan och lärarna sa; men uppsatsen skulle ju vara färdig till den här lektionen! Och vi hade inte gjort nåt alls. Hjälp.
Måste orka den här sista terminen nu..det är inte så långt kvar...!!! Man har lust att bara skita i allt, men vad fan, så jäkla jobbigt är det faktiskt inte. Man får sitta varje dag!!

Godnatt!

Skandinavium

Sitter här på läktaren. Snart börjar 140hoppningen! Massa shopping har det blivit. Ska inte säga hur mycket. Nu måste jag sluta. Bye

Imorrn sticker jag..

Pust, vad mätt jag är. Tryckte i mig en kaffe nyss och två stora och en mindre chokladboll.

Delar med mig av GODASTE chokladsbollsreceptet:
100 g smält smör, avsvalnat
1 dl socker (man kan faktiskt ta mindre har jag märkt...)
3 dl havregryn
1 msk vaniljsocker
3 msk kallt starkt kaffe
3 msk kakao

Låt kallna i kyeln och rulla sedan i kokos eller pärlsocker. Supergott!!

Lyssnar just nu på Abba. Fint väder ut, men kan inte röra mig pga chokladbollarna. Hehe. Tänkte gå ut och springa med scott snart när jag återhämtat mig. Ikväll ska jag på vip-kväll och ge-galan. Ska bli kul. Sen imorrn sticker vi till Göteborg Horse Show!!! Oh yes! Mina 3000 kr som ryka illa kvickt på mässan. ; ) Bättre än de 15 000 kr jag handlade för förrförra året..nästan pinsamt. =D

Wille var mycket bättre idag igen. Hovis sa dock att han var lite försiktig med att lyfta det bakbenet så det är väl inte helt läkt än. Kollade på honom i trav och han är stel, men inte allt för farligt. Tessan, tror du kan rida honom LÄTT imorrn, typ massor med skritt och lite trav inne. Eller så leder du honom en halvtimme imorrn och rider lite lätt sen fredag. Sen kan du ju rida ut med Leif på lördag, bara att ni inte kan galoppera. Du får titta på honom själv, och känna hur du tycker att han känns. I trust you... ; ) Han fick boxvila idag också, men imorrn får han komma ut. Tessan, du kan linda honom bak med back on track underläggen, kryssa i på tjänstekortet på boxen att de ska ta av dem på morgonen. Massera gärna in liniment på vänster rumpmuskel/lår... Hoppsan, behöver ju inte skriva alla instruktioner här precis..vi hörs mer senare, Tessan!

Ha det bra, jag kommer nog blogga via mobilen från Gbg!

Aj, aj en sträckning...

Som oturligt är inte på mig utan på stackars wille. Verkar som om han har ramlat eller halkat ordentligt i hagen. Han hade mycket ont i vänster bak ikväll och ville knappt gå. Blev värre och värre ju mer han rörde sig... Så det får bli vila några dagar nu. Trist då vi missar Helenaträningen på onsdag och Tessan får ingen kul ridning när jag är borta.. men men det kunde ha varit värre....

Idag fick jag faktiskt en bonus för att jag varit så duktig på jobbet. Förhoppningsvis får jag en löneökning tills sommaren. Annars får vi se vad jag gör...

Melodifestivalen recension

Lili & Susie- Show me heaven- Oväntat bra låt måste jag säga... Lagom fartig och lätt att komma ihåg. En låt som fastnar. Borde gå vidare från andra chansen.

Lasse Lindh & Bandet-Jag ska slåss i dina kvarter- Wannabe-Håkan Hellström. Jag orkar inte ens kommentera låten. Sjukt dålig.

Jennifer Brown-Never been here before- TRÅK med stora bokstäver. Prickfritt men hur trist som helst.

H.E.A.T-1000 miles- Tycker all hårdrock låter likadant. Inte dålig låt, men ganska tillintetsägande. Ta bort tightsen på killarna, jag spyr av att se deras fula ben och snoppar! Nej tack.

Markoolio-Kärlekssång från mig- Ganska gullig låt tycker jag. Allt kändes ganska ironiskt när man såg isdansaren i bakgrunden. Trodde inte den skulle gå vidare..

Amy Diamond-I´ts my life- Lika klatchig som vanligt. Men ser hon inte lite ung ut för sin ålder. Misslyckat skämt från Petra att "snart kommer din kropp förändras och du bli sur en gång i månaden" SNÄLLA! Tjejen är ju för fan 17 år?! Låten är en sån som fastnar, kan ha en chans, men inte i Eurovision....

Cookies n Beans-What if- Positiv överraskning... Men inget som håller...

Måns Zelmerlöv-Hope & Glory- Hit-låt men ack så vanlig och tråkig. Klart Måns går vidare, alla röstar väl på honom, svärmorsdrömmen... Duktig på scenen är han iallafall. Och coola dansare!

Happy day

Både igår och idag har varit såna dära superbra dagar. =)

Igår var jag i skolan en timme hos våra VÄRDELÖSA handledare, och det var nära att det bara brann till i skallen på mig. För det första så trodde de att vi skrev om den automatisk hjärt- och lungmaskin (ehhhhh....) och sen började de tjafsa om detaljer vi hade skrivit i syftet. Jag menar HALLÅ!!!!! Ni kan väl åtminstone lägga ner tid på att sätta er in i vad vi skriver om? Eller?!
Nåja. När jag kom hem hade hundarna varit själva 1,5 timme och Scott ligger helt medvetslös på sängen och sover! Jag som var så orolig att det var kört med ensamheten för honom iochmed att han var så kinkig för ett par veckor sen, men det måste ha varit löptikarna då som vi befarade. Gino gillar att ligga i resväskor, Scott föredrar dataväskor.



Nåja. Efter en lunch åkte jag och tog en långprommis borta vid sjöarna. Gick jättebra, båda hundarna gick springa lösa och kom jättebra på inkallning. Övar jättemycket på att det är DE som ska ha kontakt och hålla koll på MIG och inte tvärt om!! Sedan blev det stallet...gick jättebra, red dressyr i ridhuset, wille superduktig!! Måste rida honom på yttertygeln, just nu överdriver jag och släpper nästan inner helt, och i vänster varv gör han allt för att jag ska ta i inner så han kan lägga sig på inner. Det där får vi jobba på, men han blir så jäkla fin! På hemvägen köpte jag semlor, mums!

Idag har vi också varit ute på långprommis borta vid Lida. Var också på kyrkogården och tände ett ljus i minneslunden för min mormor- det är hennes födelsedag idag! Åkte till centrum och köpte tulpaner till mamma på blomsteraffären, älskar att handla där! När jag flyttar hemifrån ska jag ha "färska" blommor varje dag.


Just nu sitter jag här och njuter av vädret, inifrån huset. Haha. Är så jäkla kallt ute. Hundarna sover...

Gino har favvoplatsen under sängen eller soffan...

Ritade lite nyss...gör ju det då och då, det är väldigt kul!

Det blev en bullterrier idag....

Ikväll ska jag bara slappa och äta god mat. Imorrn är det uteritt och sen årsmöte på stallet...

Godmorgon

Medan ni ligger och sover så är vissa på väg till jobb. Tråkigt väder ute somvanligt. Ikväll blir det dressyrträning, kul!! Hoppas jag får ordning på dåren wille snart. Haha.

Jaha ja...

Här sitter man somvanligt helt oproduktiv. Fan också. Att det ska vara så jäkla svårt att bara komma igång. Suck. Nu får jag ångest igen. Fan fan fan. Och träning ikväll. Skitnervös.


Supergoda brownies som jag gjorde idag

Hundarna "pluggar"...bildbevis...




Sa ru nåt eller?


Nä..tänkte väl det... (rullar ihop sig och somnar om...)

Tänk vad skönt att vara hund.

Nä..nu ska jag sätta igång och läsa "Kalkylering för produkter och investeringar"

Coldplay är fenomenala!



Hur kan jag helt ha missat detta fantastiska band?? Satt och youtube-ade fram massa låtar, och de flesta tänkte jag; VA! Den här låten är ju skitbra, jag visste inte att de hade gjort den?!

Lyssna in de här;
The scientist
Yellow
In my place
Don´t panic
Clocks
Speed of sound
Talk
Violet hill
Life in technicolor
Lovers in japan

De tre sista är från deras senaste cd Viva la Vida. (som jag fick i julklapp)

Misslyckat somvanligt

Åh. Så jävla irriterande. Var så duktig på jobbet att jag kunde gå redan klockan fyra. Glad i hågen kommer jag fram till tågstationen..STORA STÖRNINGAR I TÅGTRAFIKEN PGA NEDRIVEN KONTAKTLEDNING I ÅRSTABERG...TACK SÅ JÄVLA MYCKET!! Bara halvtimmes trafik..fick vänta 15 min i barkarby, sen 30 min på centralen..så ja, jag kom hem samma tid som om jag slutat klockan fem. Somvanligt.

Bloody sunday

Oh vilken skön dag. Spenderat hela fm med att läsa en god bok, dricka kaffe med mjölk samt äta en mini-daimstrut. Mums! Nu sitter jag här med tända ljus och sovande hundar och bara myser. Älskar att vara ensam hemma. Tycker jag förtjänar det när det är jobb imorgon igen. Helgerna är mina slappardagar nuförtiden, inget plugg och därmed basta!

Satt och planerade för willes träning i veckan. Fan vad jag är taggad. I år ska det fanemej bli det bästa året hästmässigt. Som Annsie sa; "Om man vill komma någonstans kan man inte ligga på soffan och äta chips!" Man måste kämpa! Det kommer bli blod svett och tårar, men i slutändan så vet man att man gett allt till 100 och det är ju det viktigaste! (bild snodd från tessans blogg)

Extra taggning blir det av att jag ska åka till Skandinavium snart! Fan vad kul det ska bli! Massor med tävlingar hela dagarna och shopping utan dess like. Synd att jag inte har mer än ett par tusen att spendera, men å andra sidan så är det inga dyra saker jag siktar in mig på. Jag ska köpa halsband och koppel till Gino från Sadelmakarna i Vallentuna, fleecelindor till Wille, skrittmaskinstäcke, massa schabrak... Ja, det är väl i princip det som jag vill ha.

Apropå wille så kanske man ska åka dit snart... Rida ut kanske...undra hur halt och isigt det är ute just nu i skogen...

Ha en bra dag allesammans! (vet inte varför allt blir i fetstil..haha...)

Bilder från Brandalssund igår

Här kommer massa bilder från igår, tyvärr inte så bra...


En död stor abborre som låg i strandkanten och guppade


Gruppfoto


Scott springer på stenarna


Svartvit Scott


Annan färgsättning av samma foto


Tre på upptäcksfärd


Svanar


Samma svanpar igen


Flygande Gino Pralino

Det var inte mycket att hänga i julgranen precis. Är inte så bra på att ta kort, och igår var det sån där äcklig snödimma som gjorde att alla bilder blev otroligt mörka...

Varför ska det vara så svårt?

Jag stöter bort allt och alla som bryr sig. Irriterar mig och blir sårad när folk bara ser till det ytliga. Jag vill att folk ska lära känna mig, samtidigt får de aldrig göra det. Jag blir alltid känslomässigt engagerad, jag slåss hela tiden med mina känslor. Jag vet aldrig vad jag egentligen vill..vilken är min riktiga vilja? Jag måste säga att det otroligt ofta är svårt för mig att definiera detta. Trasslar bara in mig. Känns som om jag har så otroligt mycket känslor i mig som gör att jag en dag kommer att sprängas. Trött på mig själv. Enorm prestationsångest och ilska..mot vad? Känns som om det är mot mig själv. Och besvikelse. Känner mig Ensam. Samtidigt vill jag vara ensam..varför? Jag vet inte. Vill inte det egentligen. Trött på att människor tar så lätt på allt. Det är inte så lätt när det är svårt.

Benrangel...

Läste nyss Natscha Peyres blogg. Människan är 164 cm och väger 45 kg!!!!!!!!!!!!!!!! What?! Borde man inte vara typ en ben-get då? Tycker inte hon ser så jäkla smal ut. Fast hon kanske har 0 gram muskler. Vad vet jag...mer än att hon väger 10 kg mindre än mig, och att jag måste fortsätta träna. Hehe.


Ordspråk

Såhär stod det på min festis;

Det sägs att människan är den enda varelse som kan skratta åt sig själv, och förmodligen den enda som har anledning.

Så sant som det är sagt.

Wille och de högre skolorna...

Detta är vad wille kan:


Levad (helst görs den dock med snitsigt sparkande framben)


Capriole
Det finns två sorters caprioler; den stående capriolen och capriolen. Den stående capriolen betraktas ibland som ett trick. Hästen står på sina framben och sparkar ut med sina bakben, med andra ord är det en kontrollerad bakut. Denna övningen och capriolen är en övning som inte alla hästar bör lära sig. Endast hästar som är säkra och lydiga kan man lära dessa övningar, eftersom dessa övningar är farliga om hästen bestämmer sig för att utföra dem nu och då utan ryttarens vetskap och tillåtelse. Capriolen är den skola ovan mark som anses vara den svåraste rörelsen.
Hästen hoppar uppåt som i en ballotad och när den är högst upp så sprakar den ut med bakbenen. Även i denna övning ska hästen landa på sina bakben eller åtminstone på alla fyra benen. Capriolen är mycket kraftfull och det ser ut som om hästen exploderar av kraft när den sparkar ut. Övningen kräver styrka, smidighet, balans och koordination.


Bralla/bocka


Terre à terreTerre à terren är en sorts galopp eller så kan den vara levader i serier.
Hästen rör sig med bakbena parallellt och frambenen parallellt, med andra ord så rör den sig jämfota fram. Hästen är rak i kroppen och ur terre à terren kan hästen bokstavligt talat göra allt; hoppa framåt, till sidan, vända sig 180 grader runt, hoppa upp i luften och till och med hoppa bakåt. Från terre à terren så kan hästen utföra alla skolor på marken eller vilken skola som helst ovan marken. Vissa hästar erbjuder sig att utföra denna övning frivilligt medan andra hästar måste lära sig den mödosamt.
I krig eller tjurfäktning så ersätter detta galoppen i närstrid, eftersom hästen är extremt rörlig i terre à terren.


Passage
Passage Passagen rör sig hästen som i en piaff, men med mindre skankböjning och med lite mer skjutkraft. Skillnaden är också är hästen rör sig mer framåt och att den har ett större svävmoment. Det ser ut som om hästen studsar och sedan svävar fram, med stor elegans. Hästen kommer att sitta något mindre än i piaffen, men hästen måste fortfarande använda mycket bärkraft för att kunna utföra passagen.
Den här övningen kräver att hästen är välbalanserad och att den har mycket bra koordination. Passagen ger hästen mycket muskulär träning, speciellt i bakdelen och ryggen tillsammans med mycket psykisk träning. Den tränar också ryggsvingen.



Croupad
Croupad Croupaden liknar courbetten. Skillnaden är att hästen bara hoppar uppåt istället för framåt.
Bakbenen är uppdragna och placerade så nära under magen som möjligt.








Men..nu ska jag bara lära honom att göra det på MITT kommando. Hur lätt som helst...

(texter och bilder lånade från akademiskridkonst.se)




Pluggmåndag..

Dagen började med ett möte med våra tre handledare. Det gick faktiskt förvånansvärt bra, alla var med på noternas och vi fick en del mycket bra tips på hur vi ska gå till väga med uppsatsen! Sen åkte jag och Tessan förbi McDonalds och köpte (o)nyttig lunch, och sen hem till mig för att plugga. Vi skrev faktiskt en hel del och blev i princip klara, lite mer finslipning bara. Kaffe till pluggandet gör susen, man blir piggare då!

Nu kom jag precis in från en uppfriskande promenad med hundarna, var ute en timme. Skönt väder, kallt och friskt! Sen blir det stallet...sent antar jag, annars blir det mitt i middagen, vilket inte är så himla kul..måste åka förbi och hämta massa saker hemma hos pappa också, jobbigt, massa skol/jobbgrejer...

Imorrn ska jag jobba, bra och dåligt... Dåligt eftersom jag måste gå upp tidigt..bra eftersom jag får nåt vettigt gjort. Sen valpkurs med Gino på kvällen!

Helgen förbi

Och knappt nåt bloggande. Har inte haft så mycket att skriva måste jag säga. I fredags hände inte så mycket..jag var ute på långpromenad, klippte wille, red wille, styrketränade och sen blev det lite let´s dance på kvällen...

Igår...vad hände igår? Kollade igenom hälsoekonomiböckerna lite slött, fastnade i en fysiologibok...bakade mitt goda gi-bröd och hemmagjorda semlor. Gott! Sen på kvällen såg jag Så som i himmelen...skitbra ju! Varför har inte jag sett den förr? Det är vissa filmer som verkligen berör en på något sätt...som är mer än bara ett nöje.. Mina favoritfilmer är; Mamma Mia, Så som i himmelen, Masjävlar...och nej, jag minns inte vad den heter...

Idag var jag och red wille igen, han fick vilodag igår. Eftersom ridhuset var upptaget så blev det lite dressyrarbete ute på fälttävlansbanan. Det gick ganska bra, men han är så jävla pigg nuförtiden så det inte är klokt. Ger jag honom minsta vinken att han får öka så drar han iväg som värsta fullblodet på Täby... : S Sen så körde jag lite styrketräning igen...och sen blev det middag hos min farmor och farfar..fondue..gott!

Skola imorrn. Tråkigt och roligt. Sen blir det plugg med tessan efteråt. Nästa vecka är det en del jobb också; tisdag och torsdag....