Det börjar nalkas mot jul...

Och JAG har redan börjat köpa julklappar! Det har aldrig hänt förr, och aldrig har jag haft så lite tid för att handla som nu. Fattar inte hur det går till, men ibland glänser man till. ;-)

Jag har tillochmed köpt en julklapp till mig själv! Haha. Brukar inte göra det men nu blev det så. Fast ingen dyr grej.Känns som en väldigt bra grej faktiskt. Snart blir det att lägga fram lite pinnar till Armstrong. Funderade här om dagen om jag skulle ge honom smeknamnet "Apan" men det..känns inge bra..haha. Det finns inget smeknamn som känns bra alls?!

Nu har jag fyra lediga dagar framför mig, som bla innefattar lussekattsbak och Globen! :-D Blir en bra helg känns det som!

Fredag i hästens tecken

Har haft två sköna lediga dagar. Jämfört med förra helgen när jag sov till tio-halv elva varje dag så har jag nu ställt klockan på åtta varje morgon. Väldigt skönt då dagarna känns mkt längre. :-) Igår var jag hos kiropraktorn sen red jag ut. På em blev det slappa och på kvällen träning med gino. Han var superduktig. Inte alls lika okoncentrerad som första gången! Duktiga killen! Idag slappade jag hela fm förutom en lång hundprommis. Kollade på två svenska långfilmer. Vid tre stack jag till stallet. Red i ridhuset. Armstrong duktig men bockade en hel del. ;-) men gick super mot slutet!! Sen kollade jag på en clinic med Helena P och Kristian von krusenstierna i ridhuset. Väldigt intressant och lärorikt! Var inte hemma förrän närmare nio. Och nu ska jag sova. Imorrn blir det stan på fm och sen får jag se!

Dagarna rullar på..

Jäklar vad tiden går fort, lite drygt två veckor tills första advent bara... Då ska vi till Globen, bara fm såklart med massa en får man väl dra en repa på annexet också. Man måste ju köpa nånting, haha. Starkaste startfältet någonsin i Globen! :-)

Och vem kommer?Hoppas, hoppas, hoppas han tar med Casall!

Jag går runt med halsduk hela dagarna.. Lyckades ju bli avkastad ute i söndags. Det var verkligen otur för Armstrong var skitduktig hela ridturen, red med en kompis, men sen på hemvägen skulle vi trav lite i en uppförsbacke. På nåt sätt så var jag inte 100% beredd just den sekunden, men han såg nåt på marken och skuttade åt sidan och la en ordenlig bock. Jag hann inte ens tänka utan såg bara marken, och så landade jag på HUVUDET. Aj, aj, aj!! Det gjorde faktiskt riktigt ont i nacken. Trodde först jag brutit den, men den värsta smärtan gick över rätt fort, så när jag kände att huvudet satt kvar så var det ju bara att hoppa upp igen. På hemvägen försökte han göra samma sak igen men då var jag beredd och kunde parera lite bättre. Men jäklar vad jag hade ont i måndags. Var tillochmed tvungen att gå hem tidigare från jobbet. Var hos kiropraktorn samma kväll, och han sa att det bara var en ordentlig sträckning. Men ingen mer ridning denna vecka sa han, lätt sagt, men idag ska jag rida iallafall. Han måste ju ridas, och just nu tror jag inte att nån annan vill göra det faktiskt. ;-)

Wish me luck

Sunday Bloody Sunday..

Jaha. Nu var det helg igen..tiden går så fort. Det är till och med november!! :-)

I veckan har jag jobbat litegrann och ridit. Jag är jättenöjd med mig själv, för jag bestämde mig i onsdags att jag fanemej aldrig mer ska bli rädd för Armstrong. Han är MIN häst, det är MIN uppgift att uppfostra honom och vara hans ledare. Om han han beter sig illa är det MITT fel. Efter det kör jag hårt mot hårt. Jag berättade ju att han kastade sig och slet sig när jag skulle hoppa upp från pallen förra fredagen. Så i torsdags så fick han ha på sig ett grimskaft när jag hoppade upp så jag hade nåt att hålla i medan jag stod på pallen. Han försökte kasta sig ett par ggr, men si det gick inte. På fredagen gick han fram till pallen, och var SNÄLL SOM ETT LAMM!! Han stod blickstilla och höll inte på att gå runt och trassla som han gjorde förut. Samma sak igår, snäll som ett lamm?! Tror aldrig jag har varit med om en så intelligent häst. Han lär sig otroligt fort, på både gott och ont.
Red ut själv utan lugnande i fredags, kände att jag behövde det för mitt eget självförtroende. Gick jättebra, han försökte trilskas litegrann, men jag satt aldrig löst. Tycker ändå han är rätt duktig, 4 år med massor med energi och skritta lugnt över ett stort fält när andra hästar går förbi. :-) Igår red jag en lång sväng med Leif&Per, och Armstrong blev riktigt trött. Travade bara 5 min, men det blev nog ca 60 min skritt. Han var ju ingen kondis stackarn...

Karin kommer och kör en liten lektion för oss på tisdag, ska bli skönt att få lite coaching igen. ;-)

Ikväll ska jag iväg på middag och sen tänkte jag att jag ska försöka söka några jobb. Nästa vecka blir det jobb mån-tors.