Varför har killar större frihet än tjejer?

Det är konstigt att i dagens moderna samhälle så anses vissa saker som "killgrejer" som tjejer absolut inte får göra. Det är fruktansvärt irriterande. Den mest uppenbara saken är ju det här med att killar får ligga runt så mycket de vill utan att behöva skämmas. Det är tillochmed häftigt att killar gör det. Men om tjejer gör det, då är det bara pinsamt och slampigt. Varför? Om någon kunde förklara det för mig så vore jag tacksam. Killar kan även komma hem drängfulla som 15åringar, och det kan man bara skratta åt, och typ "..typiskt killar i den åldern..." Men skulle en tjej göra så: Ve och fasa! Vet hut unge!
Det är som att vi tjejer anses ska kunna ta ett större ansvar redan från en tidig ålder, medan män gärna får bete sig som snorungar hela livet. Finns det då förmåner vi tjejer har som killar inte har? Jo, kanske. Tjejer får visa mer känslor än killar, fast det börjar ju vända mer nu. Om killar visar kvinnliga sidor såsom känslor etc så anses det som positivt. Men om en tjej visar sina manliga sidor..hmm..mindre populärt. Det är vi alla som bidrar till dessa roller...och det är nog svårt att göra något åt det. Undrar hur det kommer se ut i framtiden...

Kommentarer
Postat av: "Den allvetande"

Könsrollerna i dagens Sverige..en aning komiska. Folk saknar sunt förnuft - män och kvinnor som beter sig likadant bör bli bemötta likadant. Tyvärr är det inte så idag men förhoppningsvis sker en förändring om vi sätter tilltro till de framtida generationerna. ;)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback