Vardagen fortsätter

Godmorgon! Härlig morgon. Sitter och äter god frukost med en kopp kaffe och nyhetsmorgon på. Har just skickat iväg en uppdaterad version av vår uppsats till handledarna, det är ju möte i eftermiddag vid fyra. Tessan kommer hit vid tio och då ska vi plugga. Det är typ det ända vi gör nuförtiden. ;-)

Helgen har varit bra. Fredagen spenderades på Snaps och Bauer. Härligt att träffas allesammans igen! Det blev ett tidigt avslut på kvällen, vilket kändes rätt lagom ändå. Lördag förmiddag åkte jag med Tessan, Mattias+kompis till Nyköping. Det blev lite sol och lite plugg. Mest hundjagande, haha!

Imorrn och på onsdag blir det jobb för mig, men på tidigt, tidigt på torsdag morgon sticker Tessan och jag och hunddagiset ner till Varberg! Ska bli skönt. Hoppas på fint väder, strandprommisar och massor med plugg. Uppsatsen känns bättre nu faktiskt tycker jag. även fast det är massor kvar, känns det inte omöjligt att bli klar tills den andra juni. We will make it!!

Nu ska jag ut med hundarna i det fina vädret!

Älskade vän






Helvetesbenet som borde amputeras och ersättas med ett hjul


Wille som jag alltid kommer minnas honom: glad full i fan och aningens vindögd..haha








Våren är härlig

Trots att svåra beslut överskuggar vår tillvaro för tillfället så är det ändå vår. Hästarna njuter verkligen av detta och dessa bilder tog jag i måndags på solande hästar.







De var minst tio hästar som låg och dåsade i värmen.

Idag har det dock varit iskallt. Men rätt skönt änå att det inte är superväder när man ändå bara ska sitta inne och plugga. Imorrn blir det plugg tidigt, och nu ska jag säta mig med Diffusionsteorin. Var meningen att jag skulle börja tidigare, men jag satt och pratade massa med pappa om Wille och det beslutet. Det var rätt skönt och viktigt att prata igenom det...

Nu ska jag in i diffusionsteorins värld!

Dröm dina drömmar så länge du känner liv...

Du lilla sparvöga flyg över ängarna
Dröm dina drömmar så länge du känner liv 
Du lilla sparvöga flyg över ängarna 
Dröm dina drömmar så länge du känner liv  känner liv
 
Vår tid är nu, en svartvit bild  som blir till färg om du vill 
Så många val, så svårt o se  när dina bruna ögon vill se mer  
Du lilla sparvöga flyg över ängarna 
Dröm dina drömmar så länge du känner liv 
Du lilla sparvöga flyg över ängarna 
Dröm dina drömmar så länge du känner liv  känner liv
 
Tiden den går, livet är så kort 
Allt för kort för att gömmas bort 
Så gör det du vill och blomma ut 
Njut av din spegelbild, vår tid är nu
  

Du lilla sparvöga flyg över ängarna
Dröm dina drömmar så länge du känner liv
 Du lilla sparvöga flyg över ängarna
 Dröm dina drömmar så länge du känner liv  
Du lilla sparvöga flyg över ängarna
Dröm dina drömmar så länge du känner liv

Du lilla sparvöga flyg över ängarna







Jag vill inte ta det här beslutet. Jag vill inte göra det här. Det är det svåraste jag någonsin varit med om. Jag kan inte tänka, inte gråta..ingenting! Allt är bara helt konstigt. Jag ser allt som ett töcken. Kan inte koncentrera mig. Det spelar ingen roll vad som händer mig nu.

Jag kommer aldrig mer få känna din galopp, ditt språng. Aldrig mer sitta på envisa Wille...som hellre står på två ben än fyra. Som jag inte vet vad han varit med om. Som har blommat ut något fantastiskt dessa fyra åren. En otroligt levande häst. Ingen man kan köra med!
Wille måste man samarbeta med. Han har allt för många gånger med våld blivit tvingad.

Så många gånger han burit runt mig och Tessan på tävlingsbanorna och träningsbanorna. Vi kunde inte rida för fem öre. Men han var snäll. Hoppade allt, räddade oss alltid. Stannade aldrig. Ställde upp. Hur han sedan utvecklades till en Ferrari. Hoppade som en gud, så han hoppade! Han hade verkligen kapacitet i både dressyr och hopp. Bara vi hade fått tid till det. Att utveckla oss som ekipage. Men hela tiden dessa skador.


Först trodde vi att det var engångsföreteelser... Men det hände igen, och igen och igen... Av dessa fyra år han varit hos oss, har han varit skadad 1,5 år... Han har aldrig visat att han haft ont. Han har varit så duktig. Snällt stått i små sjukhagar och skrittat fint på promenaderna. Aldrig betett sig illa!

Han ser ju inte sjuk ut nu heller! Hur kan hans liv vara slut?
 

Men han är halt. Både initialt och på böjprov. Han har inte svarat alls på senaste behandlingen. Och det spelar ingen roll vad man gör... Det beror inte på överansträngning...det beror på hans dagliga rörelsemönster och vikt. Inget man kan förändra.  Ingenting som går att vila bort. Nu har han stått i sjukhage i över en månad utan resultat. Det är inget hästliv.

Jag tycker gnistan har slocknat. Kanske är det inbillning? Både igår och idag tyckte jag han var grinigare. Sparkade efter hundarna...

Det gör så ont att jag aldrig kommer få se hans bläs i pannan spridas sig av alla gråa hår på ålderns höst. Se in i de bruna kloka, lugna ögon som bara en häst med en hel livserfarenhet kan ha.. Veta att han fått ett bra liv. Att jag tagit hand om honom. Låtit honom leva och vara glad. Låtit honom leva pensionens glada dagar i en stor grön hage. Inga krav, bara semester. Det ska inte sluta nu! Vad är det här för slut? Bara en jävla återvändsgränd. Grått.


Wille, vad ska jag göra?
Jag vet inte.
Jag vet verkligen inte.


Glad påsk!

Nu är påskafton till ända - pust! Det har faktiskt varit massor med jobb med att fixa mat och så. Skönt med lite lugn och ro nu. Jag fick min efterlängtade Mons Kallentoft bok idag!!! Den nya som heter "sommardöden". Hans förra bok "midvinterblod" sträckläste jag för den var så jäkla bra rent ut sagt. :-) nåja. Hoppas den här är lika bra. Imorrn ska jag nog försöka plugga en hel del. Det ska bli sämre väder imorrn vilket då är ganska bra iaf. Massa godis har man fått också! Just det, igår råkade jag köpa en sån där stor gymboll som ska vara så bra! Ska prova och träna med den imorrn kanske. Nån typ av träning får det bli iaf. Godnatt!

Maxi here we cooome!!

Hua. Om ett tag ska jag och Joppe åka till Ica Max i Alby för att STORHANDLA. Och ja det ska stå med stora bokstäver för vi har en inköpslista som är ett helt A4! Det står till och med några rader på baksidan av pappret. Detta kommer ta tid. Lika bra att gå in med en positiv inställning.

Skörden:

Oh happy day

Idag är en rolig dag.

Började morgonen med en härlig hundpromenad. Tränade båda hundarna på planen här utanför. Det gick rätt bra, men Scott var rätt seg och Gino var väldigt intresserad av allt skräp på backen. Båda hundarna bajsade illgrönt kryptonit-bajs pga att de fick gröna algben igår kväll. Hehe.

Nu ska jag ut till wille. Sen blir det plugg här hemma. Jag har en tid för synundersökning på synoptik i skärholmen. Jag har äntligen accepterat mitt öde - att bli glasögonorm..ibland iallafall. Men det ska bli kul, för jag såg inte så fruktansvärt muppig ut som jag trodde. Aja, man kanske slipper få ont i skallen och bli trött när man anstränger sig för mycket. Och vänta - man kanske kan SE vad som står på skyltarna när man kör bil!!! Wii!!

Shopping

Idag blev det lite shopping. Haha.



Det blev Keds-skorna tillslut. Ett par blåa. Jag kom fram till att jag aldrig kommer kunna ha ett par vita skor. :-(


Köpte också en mörkblå kavaj/jacka från Topshop, det var halva priset fick den för drygt 500 kr. Det syns inte så bra på bilden men den har en fin skärning och ett skärp i midjan. Fodret är vinrött och armarna kan vikas upp.


Här ser man kragen bättre. Verkar svårt att fota sig själv, kolla munnen. Haha.


Köpte två packen med armband från Topshop. Det syns ine så bra på bilden men det är små paljetter och glitter på dem. De är rosa, turkosa, gula, gröna och orangea. Typ.

Nu ska jag iaf sätta mig med plugg. Gå igenom alla avhandlingar och rapporter jag hittat samt läsa två böcker...


Beslutsångest: Vilka skor?

Jag har bestämt mig för att köpa ett par tygskor. Frågan är vilka? Ska man köpa flera billiga eller ett par dyra?

Adidas Originals: Honey Low
Adidas 599 kr...töntigt med rosa eller ej? Eller Keds skorna...449 kr... Eller Espritskorna för 399 kr...



Eller dessa från fred Perry..499 kr

Svårt svårt...

Nä, nu ska jag äta hemmagjoda hamburgare, med av mig hemmagjort bröd, hemmagjord cole slaw och hemmagjorda pommes. MUMS!

Äntligen vår!

Idag när jag var i stallet var jag så glad att jag höll på att spricka! Det var VÅR! Fåglarna kvittrade, solen sken och man kunde gå utan jacka! Det var nästan 15 grader ute. Så jäkla skönt. Resultatet blev att jag promenerade 2 timmar idag totalt, men det är så skönt att bara vara ute och "flanera"! :-)
Nu grillar vi också, snacka om vår!

Snart ska jag äta, och lite tv. Vid nio ska jag sätta igång och plugga igen. Läsa en bok om "Spatial diffusion in telemedicine.." Ska bli intressant. Jag och Tessan satt från 11.00-15.30 och räknade på åldrar osv. Haha. Men det måste göras, så det är bara att bita i det sura äpplet.

Imorrn blir det stav..kan inte låta bli att hoppas att wille är frisk. Men jag ska försöka att inte hoppas för mycket.