If you´re lost...

..you can look, and you will find me, time after time... If you fall I will catch you, I´ll be waiting, time after time...

Sitter och väntar på hemmagjord pizza, som just nu håller på att grillas i ugnen.. Mums. Fast egentligen är jag inte så hungrig. Hela dagen har gått åt till att
1)Plugga
2)Städa åt kaninen (hon fyller TIO år, iår!!!!!!!)
3)Städa åt fiskarna, jobbigt och äckligt värre när fiskarna har blivit så stora så när man ska ta upp dem med håven, så skvätter de ner hela ansiktet på en med bajsigt fiskvatten!!!
4)Gick en 40 minuters promenad med scott och wille. Och hämtade lite granris som wille skulle få i sin box. Det såg nog rätt kul ut när jag gick med ett "koppel" i varje hand, en häst, en hund och en halv gran...men vad gör man inte för de små liven? Sedan klickade jag in wille!! Jag trodde aldrig att det skulle gå, men tji fick jag??!! Han skulle dutta på min hand med mulen och sen fick han godis ur andra handen. Visst fan lärde han sig det, fort!! Det kan ju inte vara en slump när han duttar på handen gång på gång? Nu måste jag bara komma på något vettigt som han kan lära sig, det går ju inte med "sitt" liksom... =)
Ikväll ska jag kolla på panchisprogrammet Antikrundan och läbbiga Efterlyst. Sen tänkte jag köra mitt "träningsprogram" igen, om jag hinner... Jag måste läsa klart kapitel 6 i boken, har läst en tredjedel nu...

Fortfarande inte börjat...

Jag har fortfarande inte börjat plugga. Är så jävla seg i huvudet. Råkade tillochmed köra fel väg till stallet. Hur går det till liksom? Jag åker den vägen minst... 35 gånger i månaden. Helt plötsligt kommer jag på mig själv med att köra rakt fram till Riksten istället för att åka till vänster. Som sagt helt körd. Man har ju rätt att vara paj när man har varit i skolan hela dagen (oh my god), och lyssnat på proffessorer och annat tjafs. Tråkigt. Hur ska man komma igång med uppsatsen? Jag kan inte få en enda sak ur mitt huvud för tillfället. Självklart, när jag kom till stallet idag började det ÖSREGNA...kul... Så wille fick "vila" idag.... Jag skulle också behöva viiiila...men det går inte. Jag ska plugga Hunts skitbok. Längtar tills våren. Det kommer ändå inte bli vinter. Skit.

Blev sent igår kväll..

Upptäckte nämnligen klockan tio igår kväll att seminarieuppgiften skulle vara inlämnad senast 24 timmar innan seminariet ägde rum! Det vill säga innan klockan nio på morgonen idag. PANIK!!! Vi fick knåpa ihop det hela så gott det gick, men det var fan inte lätt. Somnade väl strax efter ett, och var jag tvungen att åka och lämna in skiten innan klockan nio. Fuck. Var helt i trance när jag åkte till skolan och lämnade in det. Expeditionen var inte ens öppen. Slöfockar.
Annars har jag städat hela förmiddagen, både dammsugit och moppat golvet. Ibland får man såna där ryck. Antar att man inte kommer få det lika ofta när man flyttat hemifrån tyvärr. Sedan åkte jag och Scott iväg och gick en långpromenad och så la jag ett spår som var betydligt längre än vad han gått förut. Det gick jättebra!! Trött på det här jävla vädret, man blir så skitig hela tiden!! Lera överallt. Surt. Sen red jag wille ca 40 min, det gick bra. Och nu har typ hela dagen gått....somvanligt... Tänkte att jag skulle springa idag, har funderat på det i typ fyra dagar men jag är så TRÖG. Jag hinner liksom inte förän det redan är mörkt. Jag vill inte springa när det är mörkt. Jag får väl träna lite hemma. Typ göra tio situps eller något. Hehe. Ska bli skönt när man får sätta igång och rida igen, så man får röra på fläsket.
Nu ska jag iallafall plugga en hel del tänkte jag. Måste ha läst kapitel fem och sex i bajsboken tills på fredag...

What to do today?

Aaaaah. Älskar när man har två lediga dagar framför sig. Eller visst, jag måste plugga, men å andra sidan: jag slipper gå i skolan!! That´s nice. Först och främst måste wille få sin dagliga motion. Tror jag ska åka ut dit nu.
Jag har fått värsta tränings/tävlingssuget nu. Det var efter att jag suttit på wille för första gången på typ 6 veckor. Man får abstinens. Det går inte att förklara hur det känns att ha en 600 kilos häst under sig, och allt bara funkar. Eller hur det känns att hoppa en hinder när allt bara stämmer och det bara smäller till liksom....
Kolla, dessa stövlar vill jag ha!
http://www.mbc-soubirac.com/images/equitation/fiches_produits/centaure.pdf
I brunt. Fatta vad snyggt. Jag har lämnat in mina nuvarande stövlar för reklamation på hästbiten, hoppas jag får ett par nya, då kan jag byta dem mot dessa istället.
Och de här benskydden:
http://www.dyon.be/produits_details_protec.php?Id_produit=1881&Id_cat=31&Id_lang=5
De ska jag köpa på skandinavium. Jag säger bara Rolex FEI World Cup Final 2008!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Det kommer blir så spännande. Gud vad jag tjatar.
Nu ska jag ut till wille.

Mår illa....

..efter lunchen, eller är det kanske efter allt svullande hos tessan igår?? Vi började lite mjukt med kycklingfilé, tzatsiki, vitlöksbröd och potatis/morötter i ugn. Sedan blev det en chokladfondant med vaniljglass, gott. Sen vid typ tolvsnåret kom vi på att vi nog var sugna på chips och dip också.... Vi hade faktiskt ganska kul om jag får säga det själv. Det mesta jag har skrattat på länge. Tur att ingen hör, för våra kommentarer om andra människor är rätt grova, och inte alltid så snälla. Vi driver med allt och alla. Vi avslutade med att kolla på casino royale...sjuuukt snygg daniel craig är alltså. Här kommer bara för tessan skull...
image36
" It´s only because you know what I can do with my little finger..."

Idag har jag varit med scott på promenad och la ett spår. Lät det ligga lite längre, ca 40 min, och det gick faktiskt mycket bättre... Han gick rakt på spåret i princip hela tiden, vek av bara nån halvmeter åt sidan två gånger, men gick direkt tillbaka på spåret igen! Bravo! Var sen i stallet och red faktiskt wille i 30 min, skritt bara såklart. Kom fram till att det nog inte gjorde honom mer skada om jag satt på eller ej. Passade på att smörja in sadeln och gjordarna också.
Nu ligger jag här och fryser. Blev helt nerkyld i stallet, och nu känns det som om jag ska spy närsomhelst. Säg inte att man ska bli sjuk också...

Borde plugga...

..men istället så sitter jag här framför datorn och kollar på OC..hehe..väldigt seriöst.
Denna vår kommer bli jobbig, jobbig. Vi kommer läsa c-uppsatsen samtidigt som de andra kurserna, och massor med artiklar, två tjocka engelska teoretiska böcker....seminarium med frågor som ska besvaras...! Inte har man bestämt ämnet till uppsatsen heller, men vi börjar komma på rätt spår. Nånting med medicintekniska företag kommer det bli iallafall, och marknadsföring, relationsmarknadsföring....Låter kul va?
Fasiken vad OC är en skum serie egentligen, nu blir Marissa typ lesbisk också...fast det är en sån där "slippatänkaserie" som man kan kolla på ibland...
Ikväll blir det hemmakväll med god mat och let´s dance. Jag och joppe hittade en godisaffär...med massvis med godissorter, vi köpte över ett kilo!! Mums. Fast efter att ha ätit tio bitar mår man ju sjukt illa.

En dag när massor med saker händer på samma gång..

Var på kliniken med wille imorse. Självklart hade inte skadan läkt ut helt igen, så de sprutade kotleden och hovleden IGEN... Så det blir vila i 10 dagar IGEN. Och nu ska jag försöka skritta i 40 min om dagen. Suck suck suck!! Det är sjukt tråkigt. Att skritta i 20 min var en pina, och nu ska tiden dubblas. Fy fan.
Klockan ett idag är det första metodföreläsningen inför c-uppsatsen. Vi får väl se vad som sägs. Jag har ingen aning om vad man ska skriva om. Har inte ens orkar engagera mig i att kolla runt efter det heller. Måste gå tidigare för att åka till veterinären med scott. Hans ögon har varit irriterade typ två veckor nu, och det vill likson inte ge sig någon gång. Jävla skit. Varför är det fel på alla mina djur hela tiden? Jag skulle ha hållt mig till kaninen och guldfiskarna...  Så denna dag är det fullt upp. Hovslagaren ska givetvis komma idag också, men det kunde jag leja bort som tur var. Fattar inte att jag alltid lyckas få de tiderna när jag inte kan.
Nu ska jag duscha, och göra iordning mig inför skolan...See you..

Fem härliga lediga dagar förbi...

Efter slutseminariet i onsdags, har jag haft fem helt lediga dagar. Det har varit riktigt skönt. Igår var jag på tjejmiddag och träffade hela gänget igen. Jättekul, verkligen. Vi åt massa god mat och sen satt vi och pratade massor, massor. Hoppas vi får chanser att träffar mer framöver.
Idag har jag varit på IKEA där jag inhandlade lite saker till mitt rum; en stående läslampa som jag ska ha bredvid min fotölj, en förvaringsgrej till garderoben och två röda snygga lådor som jag ska ha i min bokhylla. Och sen köpte jag två vaser som ska stå på bordet. Scott fick en stor bläckfisk, som han nästan redan gjort sönder.
Längtar tills på torsdag när vi ska tillbaka till stav med wille. Jag hoppas verkligen att han är frisk då, annars blir jag jättedeprimerad. Känns så konstigt att inte ha ridit på över en månad nu. Kommer knappt ihåg hur det känns. Wille börjar tappa muskler nu också tyvärr. Det syns på hals och rumpa. Men, men..det får man väl bygga upp nu. Det var ju ändå tur i oturen att det var under lågsäsongen det hände, annars hade det varit piss rent ut sagt. örjar ladda inför Göteborg i påskhelgen också!! Ska bli så jäkla kul alltså. Och World Cup final!!! herregud, det kommer bli sjukt spännande. Roffe ligger ju trea i tabellen!! image35
Bild lånad från aftonbladet.se....

Och jag ska shoppa,shoppa,shoppa......

Kolla på den hä videon, hela alltså, poängen kommer på slutet. Skithäftigt!!!
http://www.youtube.com/watch?v=LU8DDYz68kM

Slutseminarium idag

Det gick mycket bra! Vi fick nästan bara bra kritik, och de ändringar vi skulle göra var smådetaljer. Framförallt fick vi massor med beröm för att det var så välskrivet och bra språk. Yes!!

Nä, nu orkar jag inte sitta här längre.

Lugn lördag

Idag har varit en riktigt lugn dag utan pluggande. Man behöver det ibland. Med lugn menar jag att jag städade hela fm, sen stack jag ut och sprang 30 min med Scott, åkte till stallet och tog insläppet, och nu är jag hemma igen. Det var skiitjobbigt att gå 20 min med wille direkt efter man sprungit. Pust. Kände mig helt mör i benen. Känns verkligen att det var några månader man sprang sist. =(
Ikväll...vet jag inte vad jag ska göra. Ska äta middag först, kanske träna lite med scott, kolla på sagan om konungens återkomst om jag orkar.
Verkar som om det blir tjejmiddag nästa helgen. kul!! Catta kommer hem till tullinge, så alla vi får chans att träffas. Det var ju faktiskt en av nyårslöftena som jag, anna,jossan och tessan kom fram till; att vi ska träffas mycket oftare.

Nöjd efter opponeringen...

Ja, vi hade ju pajseminarium idag, och det gick riktigt bra. Vi fick i princip bara bra kritik på vår uppsats. Det enda vi egentligen ska göra nu är att färdigställa den, fixa klart analysen osv. Det verkar som många andra precis har börjat nästan Det måste kännas jättestressigt, då den faktiskt ska vara färdig på tisdag... Så i helgen lär det bli massa filande på uppsatsen. Imorrn ska jag och Tessan sätta oss och skriva litegrann. Det är lika bra att göra det gemensamt, dessutom roligare.
Ska bli så nice när man lämnat in uppsatsen, då har man en del tid att ta igen sig innan nästa kurs börjar. Fast man måste ju börja fundera på c-uppsatsen nästan på en gång. Orkar inte tänka på det just nu.
Hela kvällen har jag spenderat med att kolla på Kullamannen. Jag har aldrig sett den förut, men jag hade för mig att det handlade om någon typ av mördare. Det verkar ju mer vara en barndeckare typ..men, men, det skadar ju inte att titta på den iallafall.
Ska försöka sova nu. Har varit så svårt att somna de senaste dagarna, vilket har resulterat i att jag har sovit som en stock på morgonen och varit dödstrött hela dagen...inte bra. Imorgon måste jag hinna till stallet och rasta scott litegrann innan jag åker till pappa. Godnatt!

Uppsats håller på att levereras...

Trött så att ögonen håller på att trilla ur skallen. Är så många saker jag tänker på just nu av olika anledningar. Hur kommer man få förändra sitt liv när man slutat plugga och börjar jobba? Jag får panik bara när jag tänker på att sluta med ridningen, sälja wille eller annat. Hur ska man ha tiden och pengarna då?
Uppsatsen går ganska bra faktiskt, vi jobbar på för fullt och på torsdag ska 75% av uppsatsen vara färdig, ca. Vi har kommit ganska långt känns det som. Det enda vi har kvar är att finslipa texterna, uppdelningen och att analysera resultatet, och en slutsats förstås. Det känns bara som att man har noll koll på allting och allt kommer att gå åt helvete...
Nu ska jag gå och tröstäta lite choklad från julstrumpan...

Snön har kommit!!

Så nice. Snö, snö everywhere. Och minusgrader. Det kanske finns en gud trots allt.

Idag har varit en mycket seriös dag. Först åkte jag till stallet på fm och gav Wille medicin. Han var så pissed off över att han inte fick gå ute med de andra så att han höll på att spränga boxen. De där lata plogbilarna hade minsann tagit sovmorgon, så man fick slira omkring på vägen i 30 cm snö. Suck. Fast jag får väl erkänna att det var ganska kul att slira också. Sedan hämtade jag upp Sirre och Tessan, så tog vi en långpromenad med hundarna borta vid Riksten. Det var massor med snö, så vi fick pulsa ordentligt. Jag vet inte hur länge vi var ute, men närmare en timme var det nog. Man var typ svimfärdig när man kom tillbaka till bilen. Och smart som man är så hade jag kört ner bilen i värsta snödrivan. Verkar som att jag tror att det är en traktor med snökedjor jag kör istället för en volvo med dubbdäck och framhjulsdrift... Men efter lite "juckande fram och tillbaka", som Tessan så fint kallade det, så kom vi upp på vägen. Vi lämnade av Sirre hemma hos Tessan och sen åkte vi hit för att skriva på uppsatsen. I början gick det lite trögt, men efter ett tag skrev vi så att fingrarna glödde. Vi är bäst!
Vid fyra åkte jag ut till Wille igen och gav honom medicin och gick en promenad i beckmörkret på 15 min. Men vad gör det att det är mörkt när det finns snö som ljusar upp det hela?
Imorrn måste jag gå upp early...vi ska skriva uppsats i skolan, men innan dess måste jag åka ut och medicinera wille...och gå en promenad med honom, så att jag slipper göra det i mörkret.
Kommer bli tungt, man har fortfarande inte återhämtat sig sen nyår. Det tar väl några veckor, både fysiskt och psykiskt.
Ska skriva mer på uppsatsen nu, så goodbye folks!

Jag pallar det inte alls

ÅÅÅHHH. Varför är jag så så så DUM DUM DUM!!!!! Idiotmänniska.
Mitt psyke pallar inte det här. Inte alls. Varför duger inte jag?
JAG DUGER JAG DUGER VISST!!!!!!!!!!!!!!!
Mitt nyårslöfte: blir snällare mot mig själv. Skydda mig själv från psykisk terror från mig själv..